Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Ioan Fundătureanu: Au fost soluții când am regretat ca am fost prea blând și m-am bucurat când acestea au fost corijate de instanța superioară

23.01.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Marți, 22 ianuarie 2019, portalul ziare.com a publicat un interviu acordat de Ioan Fundătureanu, judecător la Curtea de Apel Pitești, cu referire la pericolele la adresa statului de drept, la adresa independenței magistraților, și a explicat cum ajunge un judecător sa ia o decizie.

„Ați regretat vreo sentință pe care ați pronunțat-o? Vreo condamnare care să fi fost infirmată de instanța superioară?

Au fost soluții când am regretat ca am fost prea blând și m-am bucurat când acestea au fost corijate de instanța superioară, dar și invers, atunci când am fost prea aspru, iar instanța superioară s-a aratat mai rezonabilă.

A existat o soluție de condamnare pronunțata de mine în prima instanță a unui primar, transformată de Curtea de Apel în achitare, pe care am resimțit-o atunci (ca și acum) ca pe o nedreptate. Nu am regretat acea soluție, însă am regretat soluția dispusa de instanta superioara. La acea vreme, solutiile de condamnare a primarilor erau rarissime, spre inexistente la nivelul instanțelor din județul Argeș, astfel că soluția mea apărea ca o pasăre rară în acel peisaj.

Ați fost vreodată anchetat de Inspecția Judiciară?

Am fost anchetat de Inspecția Judiciară și am fost chiar sancționat de CSM pentru faptul că, într-o postare pe Facebook, mi-am permis să scriu niște cuvinte deloc măgulitoare despre domnul Florin Iordache, la data postării propunerea PSD pentru portofoliul Ministerului Justiției. S-a considerat că prin fapta mea am adus atingere prestigiului Justiției. Din fericire, au existat judecători la Înalta Curte care au respins acțiunea disciplinară exercitată împotriva mea și care mi-au admis principala apărare pe care am facut-o, cum că postarea mea, realizată în setarea „Friends”, nu avea caracter public.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week