Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Comisia Europeană a amendat Mastercard cu 570 mil. euro


23 ianuarie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Banking, Concurență, Dreptul Uniunii Europene, Flux informații

Marți, 22 ianuarie 2019, Comisia Europeană a anunțat că a amendat Mastercard cu circa 570,56 milioane de euro, pentru că a limitat posibilitatea comercianţilor de a beneficia de condiţii mai bune oferite de băncile stabilite în altă parte pe piaţa unică, încălcând astfel normele UE antitrust şi crescând artificial costul plăţilor făcute cu cardul, potrivit unui comunicat.

Ancheta Comisiei a constatat că, datorită regulilor de achiziţie transfrontaliere ale Mastercard, comercianţii cu amănuntul au plătit mai mult pentru serviciile bancare pentru a primi plăţi prin carduri decât dacă ar fi fost liberi să facă cumpărături pentru servicii la preţuri mai scăzute. Acest lucru a condus la creşterea preţurilor pentru comercianţii cu amănuntul şi consumatori, la concurenţa transfrontalieră limitată şi la o segmentare artificială a pieţei unice.

Margrethe Vestager, comisarul europeană pentru concurență: „Consumatorii europeni folosesc carduri pentru plăţi în fiecare zi, când cumpără mâncare sau haine sau fac cumpărături online. Împiedicând comercianţii să obţină condiţii mai bune oferite de bănci în alte state membre, regulile Mastercard au crescut artificial costurile plăţilor făcute cu cardul, în dauna consumatorilor şi retailerilor din UE.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică