BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Tudorel Toader a prezentat prioritățile Președinției României la Consiliul UE

25.01.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Miercuri, 23 ianuarie 2019, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, în calitate de președinte în exercițiu al Consiliului Justiție și Afaceri Interne, a prezentat în cadrul Comisiei pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European prioritățile Președinției în domeniul justiției care intră în aria de competență a acestei comisii, potrivit unui comunicat.

Ministrul a prezentat prioritățile Președinției române în domeniul justiției care intră în sfera de competență a Comisiei JURI. În planul justiției civile obiectivul general este acela de a facilita viața cetățenilor și a mediului de afaceri prin consolidarea recunoașterii reciproce și executării deciziilor și a hotărârilor în materia dreptului familiei și în materie civilă și comercială cu implicații transfrontaliere.

Între prioritățile concrete se numără îmbunătățirea cadrului juridic pentru a proteja mai bine interesele superioare ale copilului prin consolidarea normelor răspunderii părintești în cazurile transfrontaliere, precum și a aspectelor civile ale răpirii internaționale de minori, unde obiectivul este atingerea unui acord politic cu privire la reformarea Regulamentului Bruxelles II bis. Alte propuneri legislative concrete unde Președinția română urmărește avansarea negocierilor la nivelul Consiliului UE sunt cele referitoare la legea aplicabilă efectelor față de terți ale cesiunii de creanță și la modernizarea cadrului juridic cu privire la comunicarea documentelor și obținerea de probe în materie civilă și comercială (revizuirea Regulamentului (CE) nr. 1393/2007 și a Regulamentului (CE) 1206/2001).

Și în domeniul dreptului societăților comerciale obiectivele sunt ambițioase, urmărindu-se pe de o parte, ajungerea la un acord cu Parlamentul European asupra propunerii de directivă privind folosirea instrumentelor și proceselor digitale în dreptul societăților, și, pe de altă parte, obținerea din partea Consiliului UE, în perioada imediat următoare, a unui mandat de negociere cu Parlamentul European asupra propunerii de directivă privind transformările, fuziunile și divizările transfrontaliere.

Prof. univ. dr. Tudorel Toader: „Cetățenii europeni trebuie să se bucure și să beneficieze de acest proiect grandios care este Uniunea Europeană.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate