« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Activitate parchete – 21-25 ianuarie 2019
25.01.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

I. Activitatea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism

1. DIICOT. Trafic național de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc. Trimitere în judecată

La data de 22.01.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului C. D. C., pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic național de droguri de mare risc, în formă continuată şi trafic internațional de droguri de mare risc.

Prin actul de sesizare s-a reţinut că la data de 26.10.2018, inculpatul C. D. C. a introdus pe teritoriul României, prin intermediul unei societăţi de transport, cantitatea de 1005,4 grame cocaină, pe care a preluat-o pe raza județului Sibiu, la o stație de carburant situată pe autostrada A1 și a deținut, în aceeași zi, în baza aceleiași rezoluții infracționale, cantitatea de 118, 11 grame cocaină.

În fapt, s-a reţinut că în dimineața zilei de 26.10.2018, în jurul orei 07:45, inculpatul a fost surprins în flagrant, în timp ce prelua de la șoferii societăţii de transport, două colete pe care le-a introdus în portbagajul unui autoturism .

În urma percheziționării celor două colete s-a constat că în interior acestea conțineau produse de igienă, produse alimentare, iar într-unul dintre colete s-a găsit o pungă din material plastic ce conținea cantitatea netă de 1005,4 grame cocaină.

La data de 26.10.2018, inculpatul a arătat că mai deține o cantitate de cocaină la un imobil situat pe raza judeţului Călărași.

Însoțit de organele de poliție judiciară, inculpatul s-a deplasat la imobilul situat în judeţul Călărași, de unde, de sub o grămadă de lemne situate în spatele casei a scos și predat un borcan transparent, în interiorul căruia se găsea cantitatea netă de 118,11 grame pulbere care conține cocaină.

Cu aceeași ocazie, inculpatul C.D.C a mai predat organelor de poliție judiciară o oală metalică în interiorul căreia se găseau mai multe pungi ce conțineau o substanță pulverulentă-compactă de culoare brun roșcată cu miros înțepător în cantitate de 459,78 grame, care conținea Acetaminophen (Paracetamol) și Cofeină.

Cu ocazia efectuării percheziției la locuința situată în judeţul Călărași, au fost descoperite cantități importante de tutun, un pistol marca „Whalter” și sumele de 10.275 euro, 1560 lei și 200 coroane daneze.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

:: Sursa: www.diicot.ro

2. DIICOT Constanța. Trafic de droguri de mare risctrafic internaţional de droguri de mare risc. Reținere, propunere de arestare preventivă

La data de 23.01.2019 procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor N. D.-V., A. B.-B., I. A.-F. și H. M.-M.,domiciliaţi pe raza municipiului Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

În fapt, s-a reţinut faptul că, în jurul datei 19.01.2019, inculpatul I. A.-F. împreună cu inculpata H. M.-M., au expediat din Olanda, printr-o firmă de curierat, un colet ce conținea cantitatea de aproximativ 500 grame substanță pulverulentă de culoare albă ce conținea cocaină (drog de mare risc).

Coletul a fost introdus în țară în jurul datei de 21/22.01.2019, fiind preluat din muncipiul București prin intermediul inculpatului A. B.-B și transportat cu un autoturism până în zona staţiei de taxare Feteşti, de pe autostrada A2, unde s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.n fapt s-a reţinut că începând cu vara anului 2018, inculpaţii N. D.-V., A. B.-B., I. A.-F. și H. M.-M., împreună cu alţi suspecţi, au introdus în ţară droguri de mare risc (cocaină), pe care le-au depozitat, le-au porţionat şi le-au pus în vânzare în cluburile din staţiunea Mamaia, municipiul Constanţa şi la festivalurile de muzică electronică.

De asemenea, s-a reţinut faptul că inculpatul I. A.-F. deține mai multe locuințe, proprietate sau închiriate, într-un complex rezidenţial din zona Mamaia Nord, unde, în respectivele apartamente, erau depozitate, porționate, preparate, ambalate și chiar vândute drogurile aduse vrac.
Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Constanţa.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul D.C.C.O., I.P.J. Constanța, S.C.C.O.P.M. Constanța și G.M.J. ”TOMIS” Constanța.

:: Sursa: www.diicot.ro

3. DIICOT Galați. Constituire de grup infracțional organizat, fraude informatice, falsuri informatice. Percheziții domiciliare, reținere, control judiciar, propunere de arestare preventivă

La data de 22.01.2019, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au desfăşurat o acţiune în vederea destructurării unui grup infracţional organizat ce acţiona în vederea obţinerii unor importante foloase materiale prin comiterea de fraude informatice şi falsuri informatice.

Acţionând în vederea îndeplinirii obiectivelor menţionate mai sus la data de 22.01.2019, au fost efectuate un număr de 24 de percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale membrilor grupului infracţional organizat, imobilele fiind situate pe raza judeţelor Galaţi, Teleorman, Ilfov şi a municipiului Bucureşti.

Cu această ocazie au fost găsite şi ridicate bunuri care serveau la comiterea faptelor constând în ridicate mai multe sisteme informatice şi medii de stocare a datelor informatice. Totodată, au fost accesate şi ridicate date informatice utilizate de membrii grupului infracţional în vederea comiterii faptelor.

În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că pe raza municipiilor Galaţi, şi Bucureşti acţionează, încă din cursul anului 2014 un grup infracţional organizat, format din membri proveniţi din judeţele Galaţi şi Teleorman, constituit în scopul comiterii de infracţiuni informatice, respectiv inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor tranzacţii on-line, cu ocazia vânzării-cumpărării unor bunuri.

S-a stabilit că începând din anul 2014 şi până la momentul efectuării percheziţiilor domiciliare, acţionând în cadrul grupului infracţional organizat şi în vederea îndeplinirii scopului acestuia, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale dar în mod repetat, membrii structurii infracţionale, în diferite forme de participaţie penală, au procedat la introducerea, modificarea de date informatice pe site-urile de vânzări on-line active pe teritoriul Statelor Unite ale Americii (Craiglist, eBay, Facebook Market Place şi Amazon) cu scopul inducerii în eroare a persoanelor cumpărătoare de bună credinţă determinându-le pe acestea să remită preţul pentru bunurile oferite la vânzare, neremiţându-le acestora bunurile contractate, producând astfel pagube unui număr de peste 239 de părţi vătămate (cetăţeni sau locuitori ai Statelor Unite ale Americii) şi cauzând un prejudiciu de peste 470.989 USD. 

Totodată a rezultat că începând din anul 2014 şi până la momentul efectuării percheziţiilor domiciliare, acţionând în cadrul grupului infracţional organizat şi în vederea îndeplinirii scopului acestuia, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale dar în mod repetat, membrii structurii infracţionale, în diferite forme de participaţie penală, printr-un număr de peste 14.502 acte materiale, au procedat la introducerea de date informatice nereale, modificarea de date informatice reale, activităţi realizate pe site-urile de vânzări on-line active pe teritoriul Statelor Unite ale Americii cu scopul producerii de consecinţe juridice.

Prin ordonanţele din data de 22.01.2019 emise de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui număr de şapte inculpaţi faţă de un alt inculpat fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul tribunalului Galaţi cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor faţă de care s-a dispus luarea măsurii reţinerii.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorma şi lucrătorilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Galaţi şi Teleorman.

Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: Sursa: www.diicot.ro

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.