Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Titus Corlățean, ales reprezentant la ECRI și MONEYVAL
28.01.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 25 ianuarie 2019, Senatul României a anunțat că Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE şi vicepreședinte al Adunării, a fost ales, în unanimitate, reprezentant al Comisiei pentru afaceri politice și democrație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI), în marja lucrărilor primei părți a Sesiunii ordinare a APCE, potrivit unui comunicat.

ECRI este un organism de monitorizare al Consiliului Europei, alcătuit din 47 de membri numiți pe criterii de independență, imparțialitate, autoritate morală și expertiză, în materia combaterii rasismului, xenofobiei, antisemitismului, intoleranței și discriminării. Această instituție a Consiliului Europei monitorizează maniera în care fiecare stat membru respectă standardele relevante pe domeniul în cauză și propune măsuri pentru îmbunătățirea situației.

Totodată, senatorul Titus Corlățean a fost ales în unanimitate reprezentant al Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a APCE, la MONEYVAL – Comitetul de experți pentru evaluarea măsurilor de luptă împotriva spălării banilor și finanțării terorismului al Consiliului Europei.

MONEYVAL este un organism permanent de monitorizare al Consiliului Europei compus din 27 de state membre și are ca mandat evaluarea respectării standardelor internaționale în domeniul spălării banilor și finanțării terorismului și a eficienței implementării acestora, precum și formularea de recomandări autorităților naționale competente.

Ambele mandate în cadrul celor două comisii APCE, deținute de senator și în anul 2018, vor fi exercitate pe întreg parcursul acestui an.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti