Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PICCJ. Conferința de lansare a proiectului „Schimburi de informații în materia modurilor de operare în infracțiunile cu violenţă”
30.01.2019 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Miercuri, 30 ianuarie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat că la data de 29 ianuarie 2019 la sediul PICCJ, a avut loc conferința de lansare a proiectului ,”Schimburi de informații în materia modurilor de operare în infracțiunile cu violenţă„, eveniment la care au fost prezenți procurori și polițiști din România, Austria, Germania, Estonia, Olanda, Polonia, precum și reprezentanți ai Comisiei Europene și Royal Canadian Mounted Police, potrivit unui comunicat.

Proiectul urmărește îmbunătăţirea schimburilor de informații criminalistice în materia modurilor de operare pentru infracțiunile cu violenţă (omor, infracţiuni sexuale şi de pedofilie) şi caută să exploreze interoperabilitatea sistemelor de analiză a infracțiunilor comise cu violență/ bazelor de date existe la nivelul Uniunii Europene.

Prin acest proiect, Ministerul Public acționează pe linia obiectivului general de a-și îmbunătăți permanent activitatea de urmărire penală, de a-și desfășura activitatea la cele mai înalte standarde profesionale. Activitățile derulate în colaborare cu partenerii naționali și europeni își propun asigurarea unui suport substanțial în soluționarea cazurilor vizând infracțiunile cu violență. În mod concret, proiectul va determina intensificarea schimbului de bune practici în vederea realizării unui sistem de analiză automat şi lărgit la nivel UE în privința modurilor de operare a infracțiunilor de omor, infracțiunilor sexuale şi de pedofilie.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate