Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Aderarea României la Protocolul adițional privind scrisoarea electronică de însoțire la CMR
31.01.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept civil, Drept comercial, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I,nr. 61 din data de 23 ianuarie 2019, a fost publicată Legea nr. 29/2019 pentru aderarea României la Protocolul adițional privind scrisoarea electronică de însoțire, adoptat la Geneva la 20 februarie 2008, la Convenția referitoare la contractul de transport rutier internațional de mărfuri pe șosele (CMR), încheiată la Geneva la 19 mai 1956.

Protocolul adițional privind scrisoarea electronică de însoțire definește următoarele noțiuni:
– „comunicare electronică” se referă la informația generată, trimisă, primită sau stocată pe suport electronic, optic, digital sau similar, astfel încât informațiile comunicate să fie accesibile pentru a fi utilizate în cazul unei trimiteri ulterioare;
– „scrisoare de însoțire” („scrisoarea electronică de trăsură”) se referă la o scrisoare de însoțire (trăsură) emisă prin comunicare electronică de către transportator, expeditor sau orice altă parte interesată de executarea unui contract de transport căruia i se aplică Convenția, inclusiv elemente asociate logic cu comunicarea electronică prin atașamente sau în alt mod legat de comunicarea electronică, simultan sau ulterior eliberării sale, astfel încât să devină parte a scrisorii electronice de însoțire (trăsură);
– „semnătura electronică” se referă la datele în format electronic care sunt atașate sau asociate logic cu alte date electronice și care servesc ca metodă de autentificare.

Reglementările Protocolului vizează: domeniul de aplicare și efectele scrisorii electronice de însoțire (trăsură); autentificarea scrisorii electronice de însoțire (trăsură); condiții de întocmire a scrisorii electronice de însoțire (trăsură); punerea în aplicare a scrisorii electronice de însoțire (trăsură); precum și condițiile de semnare, ratificare, aderare la Protocol.

Pentru mai multe detalii a se vedea Protocolul integral.

Intrarea în vigoare: 26 ianuarie 2019.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti