Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Universitatea de Vest din Timișoara. Înființarea centrului de documentare pentru juriști și de asistență juridică pentru cetățeni
01.02.2019 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Joi, 31 ianuarie 2019, Universitatea de Vest din Timișoara a anunțat că Facultatea de Drept din cadrul UVT derulează, în colaborare cu facultățile de Drept din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Universității din Craiova, Universității „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, Universității din Iaşi și Universității din Bucureşti, proiectul “Servicii de consiliere juridică pentru victime ale unor abuzuri sau nereguli din administrație și justiție” (Cod SIPOCA/MySMIS: 377/111830), al cărui lider de parteneriat este Asociația Română pentru Transparență din București, potrivit unui comunicat.

În cadrul proiectului a fost înființat și funcționează, la sediul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, un centru de documentare pentru juriști și de asistență juridică pentru cetățeni.

Suportul experților se va concretiza prin următoarele activități:

Pentru specialiștii în drept:
– audiențe în cadrul centrului pentru consiliere de specialitate în vederea îmbunătățirii abilităților de comunicare și lucru cu persoanele vulnerabile, victime ale abuzurilor din partea sistemului de administrație și justiție;
– transmiterea de modele de cereri și petiții;
– acces la materialele de documentare elaborate de cercetătorii centrului sau disponibile în cadrul centrului;
– acces la bazele de date în domenii de interes juridic;
– informare și acces la literatura de specialitate juridică, inclusiv străină;
– discutarea unor probleme juridice controversate.

Pentru cetățeni, persoane vulnerabile:
– acces la materialele de documentare elaborate de cercetătorii centrului sau disponibile în cadrul centrului;
– audiențe în cadrul centrului pentru asigurarea de consiliere de specialitate în vederea informării și îndrumării către instituțiile publice competente sau către avocații experți, ce oferă asistență de specialitate;
– elaborare de răspunsuri scrise la cererile de informare și asistență primite la centru;
– asigurare de formulare pretipizate și modele de cereri și petiții.

Prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara: „Prin acest proiect, experții în documentare și asistență juridică din cadrul centrului oferă suport specialiștilor în drept și victimelor abuzurilor sau neregulilor din sistemul judiciar și din administrația publică, contribuții prin care resusele juridice din mediul universitar vor fi valorizate mult mai bine, în beneficiul cetățenilor.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate