Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

CCR pendinte: art. 302 alin. (2) teza II din Legea nr. 1/2011 a educației naționale. UPDATE: decizia Curții Constituționale
13.04.2021 | Andrei Alexandru MARCU

Secţiuni: CCR, Drept constitutional, Jurisprudență
JURIDICE - In Law We Trust
Andrei Alexandru Marcu

Andrei Alexandru Marcu

13.04.2021: În data de 23.06.2020, Curtea Constituțională a României a respins excepția de neconstituționalitate (decizia nr. 435/2020, Monitorul Oficial nr. 727 din data de 12.08.2020):

Respinge, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.303 alin.(2) teza a doua din Legea educației naționale nr.1/2011, excepție ridicată de Universitatea din București în Dosarul nr.8974/99/2017 al Curții de Apel Iași – Secţia contencios administrativ și fiscal.
Definitivă şi general obligatorie.
Decizia se comunică Curții de Apel Iași – Secţia contencios administrativ și fiscal și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Pronunţată în şedinţa din data de 23 iunie 2020.

***

04.02.2019: În data de 09.01.2019 s-a constituit un nou dosar (77D/2019) pe rolul Curţii Constituţionale, urmând a fi analizate dispoziţiile art. 302 alin. (2) teza II din Legea nr. 1/2011 a educației naționale (cauza Universitatea din București).

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care această dispoziție formează obiectul unui control de constituționalitate.

Instanţa de trimitere este Curtea de Apel Iași care a hotărât să nu suspende judecarea cauzei până la soluționarea excepției de neconstituționalitate.

Nici pe portalul instanţei de trimitere, şi nici pe portalul Curţii Constituţionale nu se precizează în raport de ce dispoziţii din Constituţie se va realiza controlul de constituţionalitate.

Dispoziţiile criticate au următorul conţinut normativ:

Art. 302 (extras)
(2) Fişele de post individualizate se încadrează la nivel de departament sau şcoală doctorală, în statul de funcţii. Statul de funcţii constituie documentul legal în baza căruia se face salarizarea lunară a fiecărui membru al personalului didactic şi de cercetare.

Andrei Alexandru Marcu
Avocat – Baroul Constanța

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti