Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Baroul Timiș. Întâlnire profesională cu tema „Protecția copilului – probleme de actualitate și soluții practice”
04.02.2019 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Vineri, 1 februarie 2019, Baroul Timiș a anunțat că la iniţiativa conducerii Tribunalului Timiş, reprezentată Președintele Adriana Stoicescu, a fost organizată, în prima parte a lunii ianuarie 2019, o întâlnire cu tema Protecția copilului – probleme de actualitate și soluții practice, coordonată de către jud. dr. Mădălina Jebelean, potrivit unui comunicat, semnat de av. dr. Sergiu Stănilă, Decan.

La întâlnire au participat reprezentanţi din partea Tribunalului Timiş și din partea judecătoriilor arondate, precum și din partea Baroului Timiș şi din partea Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Baroul de Avocați Timiş a propus următoarele teme de dezbatere:
1. Modalitatea de audiere a martorilor prin prisma recentelor modificări aduse la Codul de Procedură Civilă
S-a arătat că modalitatea de consemnare a declaraţiei martorului în mod literal, într-adevăr, va dura mai mult, însă se consideră că această manieră va îmbunătăţi calitatea depoziţiei testimoniale.

Ca posibile remedii vizavi de durata ședințelor de judecată în acest context, s-a evidențiat posibilitatea ca acele cauze în care se audiază martori să fie grupate la sfârșitul ședinței de judecată; existența unui monitor orientat către sală pe care să se poată vedea în timp real consemnările grefierului, eliminându-se astfel etapa de citire a depoziției testimoniale de către martor/avocat/judecător; utilizarea unui program de convertire audio în text.

2. Audierea minorului în cauzele având ca obiect emiterea unui ordin de protecție. S-a concluzionat că trebuie efectuată o apreciere de la caz la caz, dar că o asemenea practică nu este de plano inadmisibilă.

3. Lipsa scanării declarațiilor de martori în dosarul electronic. Situația termenului scurt în cauzele având ca obiect emiterea unui ordin de protecție, termen în care avocatul din oficiu nu poate pregăti o apărare temeinică, prin raportare la imposibilitatea acestuia de accesare a dosarului (s-a propus generarea unei parole odată cu transmiterea delegației emise de Barou). S-a agreat că aceste chestiuni vor fi transmise în vederea dezbaterii lor în cadrul ședințelor organizate la nivelul secțiilor instanței.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate