Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Modificarea Legii privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice. UPDATE: Aprobarea Ordonanței


29 noiembrie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

În Monitorul Oficial nr. 956 din 28 noiembrie 2019, a fost publicată Legea nr. 231/2019 privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 2/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice.

Ordonanța a fost aprobată fără modificări.

***

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 80 din data de 31 ianuarie 2019, a fost publicată Ordonanța nr. 2/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice.

Informații cu privire la Legea nr. 362/2018: https://www.juridice.ro/622515/legea-nr-362-2018-privind-asigurarea-unui-nivel-comun-ridicat-de-securitate-a-retelelor-si-sistemelor-informatice.html

Modificările aduse Legii sunt următoarele:

1. La articolul 24, alineatul (5) se abrogă.

2. La articolul 24, alineatul (6) se abrogă.

3. La articolul 24, se introduce un nou alineat, alineatul (51), cu următorul cuprins: Începând cu 1 ianuarie 2020, resursele financiare necesare pentru funcționarea CERT-RO se asigură din venituri proprii prevăzute la alin. (61) și, în completare, din subvenții de la bugetul de stat prin bugetul MCSI.

4. La articolul 24, se introduce un nou alineat, alineatul (61), cu următorul cuprins:
Începând cu 1 ianuarie 2020, CERT-RO poate reține și utiliza următoarele categorii de venituri proprii:
a) sumele provenite din activitățile prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. c) și e), respectiv activitățile prevăzute la art. 33 alin. (2) lit. c) și e);
b) sumele provenite din furnizarea serviciului prevăzut de art. 22 alin. (1) lit. l).

5. La articolul 24, alineatul (7) se modifică și va avea următorul cuprins: Cuantumul tarifului pentru serviciile prevăzute la alin. (61) se stabilește prin ordin al ministrului comunicațiilor și societății informaționale, la propunerea directorului general al CERT-RO, și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe și până la data de 31 decembrie 2019, finanțarea cheltuielilor curente și de capital ale Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO se asigură integral de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

CERT-RO efectuează prima raportare către Grupul de cooperare, transmițând informațiile prevăzute la art. 44 din Legea nr. 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice până cel târziu la data de 9 august 2019.

Intrarea în vigoare: 3 februarie 2019.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică