Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Legii privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice
04.02.2019 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 80 din data de 31 ianuarie 2019, a fost publicată Ordonanța nr. 2/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice.

Informații privind Legea nr. 362/2018: https://www.juridice.ro/622515/legea-nr-362-2018-privind-asigurarea-unui-nivel-comun-ridicat-de-securitate-a-retelelor-si-sistemelor-informatice.html

Modificările aduse Legii sunt următoarele:

1. La articolul 24, alineatul (5) se abrogă.

2. La articolul 24, alineatul (6) se abrogă.

3. La articolul 24,se introduce un nou alineat, alineatul (51), cu următorul cuprins: Începând cu 1 ianuarie 2020, resursele financiare necesare pentru funcționarea CERT-RO se asigură din venituri proprii prevăzute la alin. (61) și, în completare, din subvenții de la bugetul de stat prin bugetul MCSI.

4. La articolul 24, se introduce un nou alineat, alineatul (61), cu următorul cuprins:
Începând cu 1 ianuarie 2020, CERT-RO poate reține și utiliza următoarele categorii de venituri proprii:
a) sumele provenite din activitățile prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. c) și e), respectiv activitățile prevăzute la art. 33 alin. (2) lit. c) și e);
b) sumele provenite din furnizarea serviciului prevăzut de art. 22 alin. (1) lit. l).

5. La articolul 24, alineatul (7) se modifică și va avea următorul cuprins: Cuantumul tarifului pentru serviciile prevăzute la alin. (61) se stabilește prin ordin al ministrului comunicațiilor și societății informaționale, la propunerea directorului general al CERT-RO, și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe și până la data de 31 decembrie 2019, finanțarea cheltuielilor curente și de capital ale Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO se asigură integral de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

CERT-RO efectuează prima raportare către Grupul de cooperare, transmițând informațiile prevăzute la art. 44 din Legea nr. 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice până cel târziu la data de 9 august 2019.

Intrarea în vigoare: 3 februarie 2019.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate