Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

UNCITRAL. Reprezentanții României în cadrul Working Group II Dispute Settlement

04.02.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Astăzi, 4 februarie 2019, a început la New York a 69-a sesiune a Grupului de lucru II (Working Group II Dispute Settlement) din cadrul UNCITRAL.

După ce anul trecut, în sesiunea din februarie, a fost adoptat cu succes proiectul United Nations Convention on International Settlement Agreements Resulting from Mediation, confirmat de Adunarea Generală în toamna anului 2018, anul acesta UNCITRAL a început dezbaterile pe marginea unei noi tematici referitoare la arbitrajul accelerat (Settlement of commercial disputes. Issues relating to expedited arbitration).

Grupul de lucru II din cadrul UNCITRAL este format din reprezentanții unui număr de 60 de state, printre care și România. Delegația României a adus o contribuție substanțială la activitatea Grupului de lucru II, fiind reprezenată permanent la lucrările acestuia.

La sesiunea din februarie 2019, România este reprezentată de o delegație formată din prof. univ. dr. Cristian Jura și conf. univ. dr. Lucian Bojin.

Reprezentații țării noastre urmează să caute consensul alături de colegii din celelalte state membre cu privire la următoarele teme:
– dacă reglementarea arbitrajului accelerat ar trebui să se facă printr-o convenție-cadru nouă sau prin amendarea Regulilor de arbitraj deja existente;
– dacă activitatea Grupului va acoperi și chestiuni adiacente, dar relevante, cum ar fi arbitrajul „de urgență” (emergency arbitration);
– problematica executării deciziilor rezultate din proceduri arbitrale accelerate;
– dacă arbitrajul accelerat ar trebui să vizeze atât procedurile de arbitraj comercial, cât și cele de arbitraj privind investițiile străine.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week