Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CCBE solicită sprinjin de la UNBR ref. realizarea unui sondaj de opinie în rândul avocaților
05.02.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Luni, 4 februarie 2019, Uniunea Națională a Barourilor din România a anunțat că a fost solicitată de Consiliul Barourilor Europene (CCBE) să acorde sprijin în vederea realizării unui sondaj de opinie în rândul avocaților, potrivit unui comunicat.

Acest sondaj de opinie a fost inițiat de Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare (ENCJ) în cooperare cu CCBE. Rețeaua cuprinde Consilii Judiciare sau organisme similare care asigură responsabilitatea finală pentru sprijinul puterii judecătorești în administrarea liberă a justiției.

La fiecare doi ani, ENCJ organizează un sondaj de opinie în rândul judecătorilor în legătură cu percepția independenței judecătorilor în țările lor de origine.

Sondajul oferă o excelentă privire asupra presiunilor resimțite de judecători în activitatea lor și reprezintă o privire critică asupra funcționării Consiliilor și a altor autorități judiciare. ENCJ consideră că avocații pot oferi un tablou relevant al independenței judecătorilor. Din acest motiv, ENCJ a solicitat CCBE să coordoneze un sondaj de opinie în rândul avocaților.

Pentru a permite sistemelor judiciare să își îmbunătățească activitatea, acestea au nevoie de opinia avocaților, care se află plasați în mod ideal pentru a oferi un punct de vedere critic asupra modului în care ei percep independența judecătorilor. Rezultatele sondajului vor fi publicate în cadrul Raportului ENCJ asupra independenței judecătorilor, alături de rezultatele sondajului trimis judecătorilor.

:: Sondajul de opinie

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate