Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

CCBE solicită sprinjin de la UNBR ref. realizarea unui sondaj de opinie în rândul avocaților


05.02.2019 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Sistemul judiciar, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 4 februarie 2019, Uniunea Națională a Barourilor din România a anunțat că a fost solicitată de Consiliul Barourilor Europene (CCBE) să acorde sprijin în vederea realizării unui sondaj de opinie în rândul avocaților, potrivit unui comunicat.

Acest sondaj de opinie a fost inițiat de Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare (ENCJ) în cooperare cu CCBE. Rețeaua cuprinde Consilii Judiciare sau organisme similare care asigură responsabilitatea finală pentru sprijinul puterii judecătorești în administrarea liberă a justiției.

La fiecare doi ani, ENCJ organizează un sondaj de opinie în rândul judecătorilor în legătură cu percepția independenței judecătorilor în țările lor de origine.

Sondajul oferă o excelentă privire asupra presiunilor resimțite de judecători în activitatea lor și reprezintă o privire critică asupra funcționării Consiliilor și a altor autorități judiciare. ENCJ consideră că avocații pot oferi un tablou relevant al independenței judecătorilor. Din acest motiv, ENCJ a solicitat CCBE să coordoneze un sondaj de opinie în rândul avocaților.

Pentru a permite sistemelor judiciare să își îmbunătățească activitatea, acestea au nevoie de opinia avocaților, care se află plasați în mod ideal pentru a oferi un punct de vedere critic asupra modului în care ei percep independența judecătorilor. Rezultatele sondajului vor fi publicate în cadrul Raportului ENCJ asupra independenței judecătorilor, alături de rezultatele sondajului trimis judecătorilor.

:: Sondajul de opinie

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti