Secţiuni » Arii de practică » Business » Telecom
Telecom
Profesionişti
 

ANCOM a efectuat 4000 de controale pe piața serviciilor de comunicații electronice în anul 2018
05.02.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Telecom
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 4 februarie 2019, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a anunțat că a efectuat aproximativ 4.000 de controale pe piața serviciilor de comunicații electronice și de servicii poștale în anul 2018, potrivit unui comunicat.

Pe piaţa de comunicaţii electronice, în anul 2018 ANCOM a efectuat 2.728 de acțiuni de control, contravenienții primind 203 notificări, 391 de avertismente și 89 de amenzi contravenționale, în cuantum de 2.304.500 de lei.

Pe piața echipamentelor radio ANCOM a efectuat 745 de controale, în urma cărora au fost aplicate 65 de avertismente și 14 amenzi contravenționale în valoare totală de 63.500 de lei. Cea mai mare amendă a fost în valoare de 25.000 de lei si a fost aplicată societății Glass Protection S.R.L., într-un caz de publicitate și punere la dispoziție pe piață a unor echipamente de bruiaj (jammere) care produc interferențe prejudiciabile în spectru, deoarece acestea sunt interzise pe teritoriul României.

Pe piața serviciilor poștale ANCOM a efectuat în anul 2018 un număr de 395 de acțiuni de control, fiind aplicate 55 de avertismente și 7 amenzi contravenționale, în cuantum de 60.000 de lei, fiind frecvent constatată nerespectarea obligațiilor impuse prin regimul de autorizare generală. Cea mai mare amendă aplicată pe piața serviciilor poștale, în cuantum de 25.000 de lei, a fost aplicată Companiei Naționale Poșta Română, pentru nerespectarea condițiilor minime de calitate pentru trimiterile de corespondență internă.

Sorin Grindeanu, președintele ANCOM: „În 2018 am finalizat una dintre cele mai ample campanii de monitorizare realizată vreodată de ANCOM. Este vorba despre campania de măsurare a acoperirii naționale cu servicii de voce, în cadrul căreia s-au efectuat măsurători în 12.786 de localități, în care domiciliază peste 19,8 milioane din totalul de 20,1 milioane de cetățeni ai României. Am verificat în ce măsură operatorii de telefonie mobilă respectă obligația de acoperire cu servicii de voce a zonelor locuite de cel puțin 98% din populația României. 2018 fost un an încărcat pentru noi din punctul de vedere al monitorizării pieței de comunicații electronice și de servicii poștale, concretizat în efectuarea a 3.868 de controale și aplicarea a 110 amenzi în valoare totală de 2.428.000 de lei.”
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti