Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti

CJUE. Intrarea în funcție a unui nou avocat general
06.02.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CJUE, Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Prin Decizia din 1 februarie 2019, reprezentanții guvernelor statelor membre l-au numit în calitate
de avocat general la Curtea de Justiție, pentru perioada cuprinsă între 5 februarie 2019 și 6
octombrie 2024, pe Priit Pikamäe, în locul lui Nils Wahl, potrivit unui comunicat.

O ședință solemnă a Curții de Justiție s-a ținut astăzi, cu ocazia încetării funcției și a plecării lui Nils Wahl, precum și a intrării în funcție a lui Priit Pikamäe.

Ședința solemnă a fost retransmisă în direct cu începere de la ora 12:00 pe site-ul care poate fi accesat aici.

Curriculum vitae al lui Priit Pikamäe:
născut în 1973; licențiat în drept (Universitățile din Tartu și din Poitiers); doctor în drept
(Universitatea din Tartu, 2006); directorul celui de al șaptelea birou al departamentului consular din Ministerul Afacerilor Externe, Estonia (1995-1996); directorul departamentului de drept penal din Ministerul Justiției (1996-2001); judecător la Tribunalul din Tallinn (2001-2002); judecător la Curtea de Apel din Tallinn (2002-2006); judecător la Curtea Supremă (2006-2009); președintele secției penale a Curții Supreme (2010-2013); judecător ad-hoc la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (2010-2016); președintele Curții Supreme (2013-2019); președintele Consiliului însărcinat cu administrarea tribunalelor și a curților de apel (2013-2019); președintele Rețelei Președinților Curților Supreme de Justiție ale Uniunii Europene (2017-2019); profesor invitat și membru al Consiliului academic al Facultății de Drept a Universității din Tartu; membru fondator al Asociației estoniene de protecție a intereselor financiare ale Uniunii Europene; membru al Consiliului fondurilor dreptului constituțional de pe lângă Academia de Științe din Estonia; membru al Asociației academice de drept din Estonia; autor al numeroase publicații; avocat general la Curtea de Justiție începând cu data de 6 februarie 2019.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti