« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Specii de avocați. Circarul
05.01.2006 | Freddy GÂRBACI

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

E specialistul în tumbe și contorsionări. Discursul său prezintă asemănări izbitoare cu delirul de grandoare, din arsenal nu-i lipsesc răcnetul, îmbujorarea și transpirația.

În timpul pledoariei se plimbă, adesea privește spre sală pentru a-și culege laurii imaginari. Hiperbolizează slăbiciunile defensivei adverse, desenează prin aer figuri geometrice complicate, confundă timbrul vocal cu forța argumentului.

Nimic din ce înseamnă mojicie nu-i este străin. Pentru că n-are simțul ridicolului, se crede un desăvârșit profesionist.

Are și variantă feminină. Mai puțin zgomotoasă, doamna lucrează mai mult jocul de scenă. Gestica și modulațiile vocale sunt armele de panoplie. Cea mai nostimă mi s-a părut aceea care, într-un banal litigiu comercial, și-a început pledoaria exprimându-și temerea că va fi acuzată, ”ca și Socrate”, de tentativa introducerii zeităților noi în cetate, pe ușa din dos.

Uneori e păcat că blasfemia nu mai duce la rug.

Freddy Gârbaci

* textul face parte din cartea Huța în talerele balanței – ghid de supraviețuire în casa săbiilor justițiare, autor Freddy Gârbaci

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.