« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Specii de avocați. Decrepitul
15.01.2006 | Freddy GÂRBACI

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

I se pare glorios să crape pe baricade, deși evoluția  legislativă a încetat pentru el în urmă cu două decenii. Își îngroapă clienții cu detașare senilă. În numele unei glorii apuse nu refuză pe nimeni, deși în cvasitotalitatea cazurilor redactează cereri ca-n vremurile bune, când armata roșie eliberatoare ne-a – evident! – eliberat. Dacă aduci vorba de pensie, se crede invidiat.

Altfel, e un interlocutor savuros, cel puțin până la a cincizecea relatare a unei întâmplări de pe vremea când era stagiar.

De la un termen la altul, uită ce e-n dosar. Dacă se întâmplă ca apelul părților să-l dezmeticească din moțăit, nu mai realizează care este partea ale cărei interese și-ar fi dorit să le poată apăra.

Vorbește rar, pentru că ideile răspund mai greu la apel. Profită de riduri ca să bată câmpii, are atitudinea ”dacă-mi respectați cât de cât vârsta, trebuie să pricepeți că mă scoate din sărite să fiu întrerupt.”

Freddy Gârbaci

* textul face parte din cartea Huța în talerele balanței – ghid de supraviețuire în casa săbiilor justițiare, autor Freddy Gârbaci

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.