« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Specii de avocați. Ruda
15.02.2006 | Freddy GÂRBACI

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Calitatea lui principală e sângele, substanța aceea care tranzitează conducta vitală și despre care se afirmă că nu poate deveni apă.

Nu c-ar avea neapărat grupa donatorului universal, să nu mă percepeți deformat.

Omul este un obiect astfel conceput încât să se dedice binelui propriu favorizându-și aproapele, prin contrafacerea scărilor de valori și neglijarea departelui.

Familia lărgită este, în mic, un univers nociv.

Să considerăm familia în componența sa minimală, legal constituită imediat ce cuplul ripostează succesiv, însă afirmativ unor întrebări de rutină ale delegatului comunitar.

Obiectivul primordial al familiei minimale este expansiunea, complexificarea. Obiectele casnice și animalele de companie (pet-urile, așa am auzit că e cool) nu fac parte din familie decât în accepțiune publicitară.

Legislația familiei instigă ocrotitor la proliferare, de unde se poate înțelege că statul așteaptă copii, indiferent pe ce cale ar fi obținuți.

Pe de altă parte, actul sexual în accepțiunea medicală este contactul organelor genitale de sex diferit, realizat în vederea procreării. De unde deducem că numai în cuplurile heterosexuale animate de dezideratul expansiunii este realizabil un act sexual.

Incapacitatea organică de proliferare favorizează depresia și accelerează tendința de fisionare a familiei minimale.

Fertilitatea responsabilizează. Micul rod trebuie plasat pe orbita rolului social, pe cât posibil într-o poziție mai comodă decât roadele altor familii – cu cât mai inteligente, cu atât mai antipatice, cum numeroase studii au demonstrat.

Tradiția creează vocație. Dacă părintele-lider se întâmplă să fie magistrat, vine clipa când vlăstarul se va simți chemat. Nu va uita nicicând că ta-su l-a dus de mână la ușa profesiei de avocat, ca să devină bărbat.

Freddy Gârbaci

* textul face parte din cartea Huța în talerele balanței – ghid de supraviețuire în casa săbiilor justițiare, autor Freddy Gârbaci

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.