« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Specii de avocați. Trombonistul
05.04.2006 | Freddy GÂRBACI

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Trombonul seamănă cu trompeta. De aceea, datorez unele explicații în privința criteriilor de selecție: de ce trombonistul și nu trompetistul? Chestie de gust, o s-o lămurim noi cumva.

În căutarea rigorii pierdute: trombonul este un instrument muzical de suflat, confecționat din alamă, asemănător, ce-i drept, cu trompeta, însă ceva mai mare decât aceasta, adică decât trompeta și care el, trombonul, emite sunete mai răgușite și mai puternice decât ea, trompeta. De aceea, de trombonist vom vorbi doar la masculin. Echivalentul lui feminin este trompetista.

Zgomotul este atributul central al personalității descrise aici.

În copilărie înduioșează, pentru că tendințele de fraudare a realității sunt confundate cu potențialul imaginativ. Un artist precoce, adică exact ce înțeleg părinții printr-un produs de concepție izbutit. Nici maturitatea nu-i este necesarmente împovărătoare. Mitomania netratată poate genera halucinații colective, subiectul va fi un  avocat respectat.

Familiei îi va spune că este agent secret, anturajului că s-a supus voluntar unor teste ale producătorilor de medicamente, clienților că a rostit pleadoria finală în procesul de pedofilie al lui Michael Jackson, judecătorilor că e senator al partidului de guvernământ, comisiei de disciplină a baroului că e cam grăbit, fiscului că are o hotărâre judecătorească de punere sub interdicție, iar procurorilor că a glumit.

Freddy Gârbaci

* textul face parte din cartea Huța în talerele balanței – ghid de supraviețuire în casa săbiilor justițiare, autor Freddy Gârbaci

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.