« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Specii de avocați. Lacomul
07.05.2006 | Freddy GÂRBACI

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Ca să nu fiu deportat pentru limbaj pleonastic, mărturisesc și regret: ca produs de serie, cam tot avocatul e hrăpăreț. Antenele înșfăcării sunt bine dezvoltate, un soi de ventuză lipicioasă îi țâșnește dintre maxilare și ți se fixează pe portofel.

Dar există nuanțe, a nedreptății înseamnă a globaliza.

Insațietatea poate trăda o copilărie nefericită sau un spirit efeminat.

Ele, avocatele lacome, par infectate virotic (recunosc că gândul mi-a fost la specia canină și la blestemul rabiei, urlat pe vremea străbunilor neîmblânziți). Ei, avocații jinduitori, par clădiți cu mijloace modeste, nămol în loc de lut și fantă de pușculiță sub freză, în cap (bibelou în formă de știucă, dacă ne menținem pornirile comparative în regn animal, tranzitând de data aceasta mediul acvatic nonsalinizat).

Dar e de înțeles: vânătoarea de clienți e dificilă, iar norocul versatil.

Avocații se cultivă masiv în țara noastră, până acum s-au copt zeci de mii. Se acumulează feroce (impersonal vorbind), cu scuza de a putea exista.

A lăcomi este a râvni. Imobilele naționalizate, procente din moșteniri, rochița Monicăi Lewinski, consilierea prezidențială, iaht ancorat extrateritorial, topul de succes femeiesc pe plan financiar.

Lăcomia e stupidă în sine: epuizează trupește și deshidratează spiritual. Cam ca nesăbuința în actul sexual.

Nărav poluant: se poate vedea de departe cum iese fum pe coșurile fabricii de provizii pentru urmași. Urmașul-tocător, iată coșmarul lacomului pensionat. Din păcate, am uitat învățătura lui Platon: ”Nimeni să nu strângă averi în vederea copiilor săi, ca să le lase după ei o moștenire bogată; nu e nici în folosul lor, nici în acela al statului […] Nu grămezi de aur, ci un fond mare de rușine trebuie să lase cineva copiilor săi.”

Freddy Gârbaci

* textul face parte din cartea Huța în talerele balanței – ghid de supraviețuire în casa săbiilor justițiare, autor Freddy Gârbaci

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.