Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

E important ca dubiile să fie examinate temeinic în motivare, și nu ocolite

08.02.2019 | Dănuț-Ioan BUGNARIU
Abonare newsletter
Dănuț-Ioan Bugnariu

Dănuț-Ioan Bugnariu

În ceea ce privește stabilirea vinovăției dincolo de orice dubiu rezonabil, cred că, sub aspect procedural, este important ca motivarea hotărârii judecătorești să abordeze orice dubiu care este invocat de apărare sau care rezultă din ansamblul probelor existente sau al problemelor ridicate în dosar. Pentru a crea convingerea justițiabililor că a existat un proces echilibrat, corect, e important ca dubiile să fie examinate temeinic în motivare, și nu ocolite.

Referitor la standardul de probă, procedurile de recunoaștere a vinovăției, respectiv a acordului de recunoaștere a vinovăției, acesta este sub aspect calitativ acelasi ca și în procedurile obișnuite de judecată. Sub aspect cantitativ, însă, dată fiind recunoașterea vinovăției, e posibil să nu mai fie necesară administrarea atâtor probe ca în cazul procedurii obișnuite. Ar fi suficientă, din punctul meu de vedere, câte o singură probă pentru fiecare element constitutiv al infracțiunii care să concorde cu recunoașterea, și nu de mai multe probe ca în cazul în care se neagă săvârșirea faptei.

Avocat Dănuț-Ioan Bugnariu
Partner ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Cum se dovedește vinovăția?, ediția 247, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week