Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Protecția adecvată a datelor cu caracter personal de către Japonia
07.02.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Data protection, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 6 februarie 2019, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a anunțat că la data de 23 ianuarie 2019, Comisia Europenă a adoptat Decizia de punere în aplicare, în temeiul Regulamentului (UE) nr. 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, denumit în continuare GDPR, privind protecția adecvată a datelor cu caracter personal de către Japonia în temeiul Legii privind protecția informațiilor cu caracter personal, potrivit unui comunicat.

Potrivit prevederilor art. 45 din Regulamentul (UE) nr. 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului, ”transferul de date cu caracter personal către o ţară terţă sau o organizaţie internaţională se poate realiza atunci când Comisia a decis că ţara terţă, un teritoriu ori unul sau mai multe sectoare specificate din acea ţară terţă sau organizaţia internaţională în cauză asigură un nivel de protecţie adecvat.”

Cu această ocazie, se aduce la cunoștință faptul că aceasta este prima decizie adoptată de Comisia Europeană, de la data aplicării Regulamentului (UE) nr. 2016/679, prin care s-a recunoscut unui stat terț un nivel de protecție adecvat a datelor cu caracter personal.

:: Decizia

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti