Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Comasare Inspectia Muncii – Inspectia Sociala


13 august 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Marian Sarbu, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, a declarat miercuri, 12 august 2009, la finele sedintei de Guvern: “La Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in cadrul actiunii de restructurare si reorganizare, aparatul central al ministerului nu sufera modificari din punct de vedere al acestui criteriu. Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati din 67 de posturi, ramane cu 41, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca nu este afectata de restructurare, Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale din 1041 de posturi sufera o reducere de 20%, deci ramane cu 803, Directiile de Munca si protectie Sociala Judetene si a municipiului Bucuresti din 740 de posturi raman cu 573 datorita faptului ca o mare parte din atributiile acestor Directii de Munca au trecut in zona celorlalte autoritati. Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap din 135 de posturi va suferi o reducere de 20% si ramane cu 86 de posturi. Agentia Nationala pentru Protectia Familiei, Centrul Pilot de Asistenta si Protectia Victimelor Violentei in Familie, Centrul de Informare si Consultanta pentru Familie, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului se comaseaza intr-o singura agentie, care se va numi Agentia Nationala pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului, cu un total de 82 de posturi, dupa ce au fost reduse cu 20%.

Inspectia Muncii se comaseaza cu Inspectia Sociala, fiind doua institutii de control. Aceasta comasare va duce la formarea unei institutii care in total va avea cu 20% mai putine posturi din cele initiale, adica din 4105 posturi la Inspectia Muncii si de 290 de posturi la Inspectia Sociala. Institutul National de Cercetare, Dezvoltare pentru Protectia Muncii, Alexandru Darabont si Institutul National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale se comaseaza, formand un nou Institut National de Cercetare Dezvoltare, care va avea 152 de posturi, suferind o reducere totala de 10%. Casa Nationala de Pensii nu este afectata de aceasta restructurare. In total, din cele 14 structuri ale Ministerului Muncii, 10 se comaseaza, una se desfiinteaza, ramanand cele pe care vi le-am citat. Vorbim, din pacate, despre o reducere de 1116 posturi. In zilele urmatoare voi discuta cu reprezentantii functionarilor publici si ai personalului contractual din Ministerul Muncii, criteriile cele mai bune din punct de vedere social pentru a putea sa trecem peste acest moment, peste disponibilizari, cu cat mai putine costuri sociale.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică