« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti
BONDOC & ASOCIATII
 

Agentiile guvernamentale care nu se desfiinteaza
13.08.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Catalin Baba, consilier de stat, a declarat miercuri, 12 august 2009, la finele sedintei de Guvern: „Va voi prezenta pe scurt institutiile care sunt in coordonarea primului-ministru, in subordinea directa a Guvernului Romaniei. Practic, sunt 21 de institutii si o voi citi pe fiecare dintre ele, precizand posturile care se reduc si ce se intampla cu fiecare.

Agentia Romana pentru Investitii Straine: se reduc 10 posturi, ea urmeaza sa se desfiinteze si se integreaza in Ministerul pentru IMM-uri.

Agentia de Compensare pentru Achizitii de Tehnica Speciala: se reduc 10 posturi, se desfiinteaza si se integreaza in Ministerul Economiei.

Oficiul National de Prevenire a Spalarii Banilor: dupa cum stiti aceasta institutie este prevazuta in Tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana si este institutie obligatorie deci ea nu poate fi desfiintata; isi pastreaza numarul de posturi. In prezent, acest Oficiu are 104 posturi ocupate si 26 vacante.

Autoritatea Nationala pentru Valorificarea Activelor Statului: aici se vor reduce 88 de posturi, dintre care 68 ocupate si 20 vacante.

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale: se vor reduce 8 posturi.

Inspectoratul de Stat in Constructii: fara ca sa fie prevazut in mod explicit de catre conventiile europene, Uniunea Europeana cere Romaniei sa existe o structura independenta care sa verifice siguranta constructiilor din Romania. Aici se vor reduce 50 posturi

Agentia pentru Strategii Guvernamentale se desfiinteaza si va deveni o Directie in cadrul Secretariatului General al Guvernului, in aparatul de lucru al primului-ministru. Aici se vor reduce 9 posturi.

Agentia Nationala Anti-Doping: de asemenea, este o institutie obligatorie, este ceruta de Uniunea Europeana. Se vor reduce 17 posturi care sunt vacante.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor va face o reducere de 920 posturi.

Agentia Nationala pentru Romi ramane in continuare in structura Guvernului si se vor reduce 8 posturi.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei: ca si celelalte Autoritati nationale de reglementare, sunt obligatorii si raman in coordonarea primului-ministru. Ele nu pot fi transferate la un alt minister. Se reduc 97 de posturi, 40 de posturi sunt ocupate si 57 sunt vacante.

Autoritatea Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare, asa-numitul CNCAN, de asemenea este o institutie obligatorie, care trebuie sa ramana in coordonarea primului-ministru, este ceruta de Uniunea Europeana, si se vor reduce 34 de posturi.

Comisia Nationala de Prognoza: ea functioneaza in prezent in coordonarea premierului dar lucreaza foarte strans cu ministerul de Finante. Ramane ca si aceasta structura independenta si reduce 15 posturi, dintre care 6 sunt vacante.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului va fuziona cu Institutul National pentru Memoria Exilului Romanesc intr-o institutie noua – Institutul Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc. Si se reduc 4 posturi.

Institutul National de Statistica este obligatoriu. Uniunea Europeana cere Romaniei si tarilor membre sa aiba structuri care sa realizeze strangerea si interpretarea datelor statistice. Aici nu se face nici o reducere de posturi. Dupa cum stiti in anul viitor va avea loc un recensamant general al populatiei si un recensamant agricol.

Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat este obligatoriu. De asemenea nu se reduce nici o pozitie.

Oficiul Roman pentru Adoptii este prevazut de Conventia de la Geneva, la care Romania este parte. Va ramane in coordonarea primului-ministru si 6 posturi vor fi reduse.

Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, de asemenea ramane in coordonarea guvernului. Nu se reduce nici un post.

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, ANRMAP-ul, se reduc 29 posturi. Ea este o institutie care este prevazuta, de asemenea, de Uniunea Europeana.

Oficiul National pentru Cultul Eroilor se transfera la Ministerul Apararii Nationale, unde se va forma o directie, si se reduc 12 posturi.

Si Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, care va ramane de asemenea in coordonarea directa a guvernului si unde nu se reduc posturi.

Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor nu se vor reduce posturi.

Practic, din cele 21 de structuri mentionate se reduce un numar de 1.317 posturi care se desfiinteaza. Practic din 21 de structuri se desfiinteaza 5 si raman 16. Asa cum v-am spus majoritatea acestora sunt obligatorii, fie sunt prevazute de Uniunea Europeana, fie nu pot sa fie transferate in alta parte. Economia care se face la buget este estimataca fiind in jur de circa 6 milioane lei pe an.

Sigur, trebuie mentioant faptul ca, de exemplu, Agentia Nationala Sanitar-Veterinara a mai facut deja reduceri de personal. A avut 6.816 posturi in data de 1 august, plecand la 1 decembrie anul trecut cu 7.258 de posturi. De asemenea, economiile care se vor face vor fi mai mari decat cele 6 milioane pe care le-am mentionat anterior, luand in considerarea faptul ca desfiintarea unor astfel de institutii va reduce inclusiv cheltuielile de functionare, si aici ma refer la cheltuieli materiale si cheltuieli cu bunurile si serviciile. Din aceste 1.317 posturi, circa 1000 de posturi sunt ocupate in acest moment. Este important ca si posturile care sunt vacante sunt posturi care s-au vacantat dupa aprilie, deci dupa ce guvernul a facut prima rectificare de buget, ceea ce inseamna ca ele sunt bugetate. Deci si posturile vacante sunt bugetate, iar reducerea lor aduce o economie la bugetul de stat.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni: Achiziții publice, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD