Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Tribunalul Dâmbovița. Prejudiciu de imagine provocat prin publicarea de mesaje cu caracter defăimător pe Facebook


11 februarie 2019 | Cornelia DĂROI

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Cornelia Dăroi

Cornelia Dăroi

Tribunalul Dâmbovița a hotărât că fragmentul „complicitatea poliției, autorități inactive, frica oamenilor din vecinătate, neștiința și prostia, traficul de influență, amenințările…” trebuie analizat în contextul întregii postări din care fac parte și cuvintele indicate și având în vedere caracterul general al respectivei postări, partea nefăcând trimitere în mod expres la o faptă ilicită a părții apelante. Analizând întreaga postare, instanța a constatat că intimata enunță cauzele disconfortului vecinilor unui cort considerat a fi amplasat ilegal, făcând chiar referire fie la fapte ale unor terțe persoane, fie la doar la fapte ilicite, fără nominalizarea unor persoane anume. Pe de altă parte, instanța a constatat că partea apelantă nu face referire la prejudiciul de imagine efectiv produs din perspectiva oricăreia din cele două componente – personală și patrimonială -, iar eventuala intenție de includere a părții în rândul „beneficiarilor” faptelor ilicite nu poate, prin ea însăși, să facă și dovada unui prejudiciu de imagine provocat prin publicarea a numeroase mesaje cu caracter defăimător pe Facebook, din lipsa coroborării cu alte probe. (Decizia nr. 1097/2018 din 19 decembrie 2018, pronunțată de Secția I civilă a Tribunalului Dâmbovița)

Cornelia Dăroi

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii