BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
CRAZNIC
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Dâmbovița. Prejudiciu de imagine provocat prin publicarea de mesaje cu caracter defăimător pe Facebook

11.02.2019 | Cornelia DĂROI
Abonare newsletter
Cornelia Dăroi

Cornelia Dăroi

Tribunalul Dâmbovița a hotărât că fragmentul „complicitatea poliției, autorități inactive, frica oamenilor din vecinătate, neștiința și prostia, traficul de influență, amenințările…” trebuie analizat în contextul întregii postări din care fac parte și cuvintele indicate și având în vedere caracterul general al respectivei postări, partea nefăcând trimitere în mod expres la o faptă ilicită a părții apelante. Analizând întreaga postare, instanța a constatat că intimata enunță cauzele disconfortului vecinilor unui cort considerat a fi amplasat ilegal, făcând chiar referire fie la fapte ale unor terțe persoane, fie la doar la fapte ilicite, fără nominalizarea unor persoane anume. Pe de altă parte, instanța a constatat că partea apelantă nu face referire la prejudiciul de imagine efectiv produs din perspectiva oricăreia din cele două componente – personală și patrimonială -, iar eventuala intenție de includere a părții în rândul „beneficiarilor” faptelor ilicite nu poate, prin ea însăși, să facă și dovada unui prejudiciu de imagine provocat prin publicarea a numeroase mesaje cu caracter defăimător pe Facebook, din lipsa coroborării cu alte probe. (Decizia nr. 1097/2018 din 19 decembrie 2018, pronunțată de Secția I civilă a Tribunalului Dâmbovița)

Cornelia Dăroi

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week