Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul București. Apel pentru onorarii corecte la asistența judiciară
11.02.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Sâmbătă, 9 februarie 2019, Baroul București a anunțat hotărârea Consiliul Baroului București de la 1 februarie 2019 de a-și reafirma sprijinul și de a continua implicarea în demersurile tuturor avocaților din România în efortul legitim de a obține de la autoritățile publice recunoașterea dreptului avocatului de a fi remunerat echitabil pentru activitățile de asistență juridică în cauzele în care aceasta este obligatorie, potrivit unui comunicat semnat de av. Ion Dragne, Decan.

Statului îi revine responsabilitatea de a asigura respectarea dreptului la apărare, inclusiv prin remunerarea corectă a avocaților care acordă asistență juridică persoanelor îndreptățite prin lege. Nerespectarea acestei obligații de către Guvernul Romaniei și, în mod special, de către Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Justiției, impun profesiei de avocat obligația de a lua atitudine și de a atrage atenția asupra încălcării dreptului la apărare, prin neasigurarea condițiilor de efectuare a asistenței judiciare.

Avocații din București sunt invitați să inițieze sau să sprijine, în limitele legii, orice acțiune având ca scop atenționarea autorităților și informarea opiniei publice despre riscurile nefinanțării activității de asistență judiciară, pe care statul s-a obligat să o asigure, prin lege, unor persoane aflate în stări vulnerabile.

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.