Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul București. Apel pentru onorarii corecte la asistența judiciară
11.02.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Sâmbătă, 9 februarie 2019, Baroul București a anunțat hotărârea Consiliul Baroului București de la 1 februarie 2019 de a-și reafirma sprijinul și de a continua implicarea în demersurile tuturor avocaților din România în efortul legitim de a obține de la autoritățile publice recunoașterea dreptului avocatului de a fi remunerat echitabil pentru activitățile de asistență juridică în cauzele în care aceasta este obligatorie, potrivit unui comunicat semnat de av. Ion Dragne, Decan.

Statului îi revine responsabilitatea de a asigura respectarea dreptului la apărare, inclusiv prin remunerarea corectă a avocaților care acordă asistență juridică persoanelor îndreptățite prin lege. Nerespectarea acestei obligații de către Guvernul Romaniei și, în mod special, de către Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Justiției, impun profesiei de avocat obligația de a lua atitudine și de a atrage atenția asupra încălcării dreptului la apărare, prin neasigurarea condițiilor de efectuare a asistenței judiciare.

Avocații din București sunt invitați să inițieze sau să sprijine, în limitele legii, orice acțiune având ca scop atenționarea autorităților și informarea opiniei publice despre riscurile nefinanțării activității de asistență judiciară, pe care statul s-a obligat să o asigure, prin lege, unor persoane aflate în stări vulnerabile.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti