BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Întrevedere Tudorel Toader – ministrul justiției din Republica Franceză

11.02.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Vineri, 8 februarie 2019, în contextul reuniunii informale a miniștrilor justiției și afacerilor interne din statele membre ale Uniunii Europene, care s-a desfășurat la București în perioada 7-8 februarie 2019, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul justiției, a avut o întrevedere cu Nicole Belloubet, ministrul justiției din Republica Franceză, potrivit unui comunicat.

Cei doi demnitari au discutat despre temele de interes în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, precum și despre cooperarea bilaterală dintre cele două State Membre în domeniul justiției. În ceea ce privește derularea Președinției române a Consiliului UE, miniștrii și-au exprimat dorința reciprocă de a coopera constructiv și de a avansa cât mai multe dintre dosarele aflate în curs de negociere.

În ceea ce privește cooperarea bilaterală, a fost subliniată îndelungata tradiție a relațiilor româno-franceze. În acest context, cei doi înalți demnitari au agreat posibilitatea relansării unor evenimente comune în domeniul juridic, atât pe palierul academic, cât și pe palierul instituțional sub titulatura „Zilele juridice franco-române”.

Demnitarii au subliniat faptul că bunele relații de cooperare bilaterală sunt reflectate și printr-o serie de activități, măsuri și proiecte comune, cum ar fi organizarea de seminarii în variate domenii, cum ar fi confiscarea de bunuri sau combaterea traficului de droguri și în acest sens Nicole Belloubet a lansat invitația către Ministerul Justiției din România de a participa la seminarul organizat în luna martie a anului curent, ce are ca temă traficul de persoane.

A fost subliniată și importanța instituției magistratului de legătură în facilitarea cooperării bilaterale. Prof. univ. dr. Tudorel Toader a precizat faptul că, la momentul actual România are un magistrat de legătură în Republica Franceză, dar autoritățile române au în vedere extinderea utilizării acestei instituții și la nivelul altor state membre.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week