Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Baroul Timiș. Calendarul protestului avocaților care acordă asistență judiciară din oficiu

11.02.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Duminică, 10 februarie 2019, Baroul Timiș a anunțat că potrivit Hotărârii Consiliului Baroului Timiș nr. 5/30 ianuarie 2019, începând cu data de 11 februarie 2019, declanșează un protest în legătură cu modalitatea de desfășurare a serviciilor de asistență judiciară în materie penală, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistență judiciară și extrajudiciară, precum și pentru asigurarea serviciilor de asistență judiciară privind accesul internațional la justiție în materie civilă și cooperarea judiciară internațională în materie penală, potrivit unui comunicat semnat de av. Sergiu Stănilă, Decan.

Calendarul protestului:
1. În perioada 11 februarie 2019 – 24 februarie 2019, avocații din cadrul Baroului Timiș se vor prezenta în cauzele respective, purtând o banderolă albă pe braț;
2. În perioada 25 februarue 2019 – 10 martie 2019, Baroul Timiș va asigura asistența judiciară exclusiv în cauzele penale în care se discută măsurile preventive;
3. Începând cu data de 11 martie 2019, pe termen nelimitat până la identificarea soluțiilor la problemele sesizate, Baroul Timiș nu va mai asigura asistența judiciară, la început câte 30 minute pe zi, timp de o săptămână, apoi pe termen nelimitat.

Se impune rezolvarea cu maximă celeritate a următoarelor disfuncționalități întâlnite:
– Majorarea onorariilor cuvenite avocaților pentru prestarea serviciilor mai sus enumerate.
– Reglementarea prin Protocol a onorariilor/remunerațiilor cuvenite curatorilor.
– Eliminarea practicii judecătorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week