Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Baroul Vâlcea se raliază demersurilor barourilor ref. rezolvarea problemelor privind activitatea de asistență judiciară din oficiu

11.02.2019 | JURIDICE.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

Consiliul Baroului Valcea, luând act de Comunicatul mai multor barouri din țară în legătură cu modalitatea de desfășurare a serviciilor de asistentă judiciară în materie penală, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistență judiciară si extrajudiciară, precum și cea pentru asigurarea serviciilor de asistență judiciară privind accesul internațional la justiție în materie civilă și cooperarea judiciară internațională în materie penală și de Apelul Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România, cu privire la asigurarea unei corecte remunerări a activității avocaților pentru serviciile avocațiale de asistență judiciară din oficiu, se raliază la demersul celorlalte barouri semnatare, potrivit unui comunicat semnat de av. Narcisa-Iulia Dumbrăvescu, Decan.

„Problemele ridicate reprezintă priorități care ocupă un loc însemnat în agenda fiecărui barou. Ne aflăm constant în căutarea și găsirea demersurilor adecvate în sprijinul îmbunătățirii calității actului de justiție.

Considerăm ca se impune încheierea unui nou Protocol, în care onorariile avocaților din oficiu sa fie majorate corespunzător, astfel încât acestea să reflecte, în mod real, efortul, timpul și munca depusă de avocați, cu atât mai mult cu cât începând cu 1 ianuarie 2019 au fost majorate veniturile minime la nivelul întregii societăți, prin raportare la studiile superioare. De asemenea, trebuie stabilite remunerațiile cuvenite curatorilor, remunerații care nu se regăsesc în actualul protocol.

Doar prin dialog serios pot fi făcute progrese în o mai bună colaborare instituțională, care este, în principal, în interesul justițiabililor, principalii beneficiari ai actului de justiție.”

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate