BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contravenţii
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Regulamentul ANRE de sancționare a abaterilor de la reglementările emise în domeniul energiei aplicabil activității de investigații desfășurate de ANRE

11.02.2019 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 98 din data de 7 februarie 2019, a fost publicat Regulamentul de constatare, notificare și sancționare a abaterilor de la reglementările emise în domeniul energiei aplicabil activității de investigații desfășurate de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, din 23.01.2019.

Prevederile prezentului regulament se aplică:
a) persoanelor juridice titulare de licențe/autorizații acordate de către ANRE care efectuează tranzacții pe piața angro de energie;
b) clienților finali din sectorul energiei care efectuează tranzacții pe piața angro de energie;
c) persoanelor fizice care au calitatea de conducători/administratori/directori și altor angajați ai participanților la piață ori asociațiilor de participanți la piață supuși investigației.

Aplicarea prevederilor prezentului regulament este asigurată de către personalul cu atribuții de investigație, denumiți investigatori, desemnați de către președintele ANRE pentru desfășurarea activității de investigație, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Activitatea de investigație are ca obiect identificarea practicilor abuzive care afectează piața angro de energie, respectiv încălcarea prevederilor REMIT.

Capitolul III descrie procedura de investigație, iar cap. IV constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor contravenționale.

Regulamentul conține următoarele anexe:
1. Anexa nr. 1: Definiții
2. Anexa nr. 2: Legitimația de serviciu. Împuternicire investigator ca agent constatator Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (Model)
3. Anexa nr. 3: Proces-Verbal de constatare și sancționare a contravențiilor (Model)
4. Anexa nr. 4: Proces-Verbal de afișare a procesului-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor (Model)
5. Anexa nr. 4: Model adresă informare Administrația Finanțelor Publice pentru executarea silită a contravenientului ca urmare a neachitării amenzii contravenționale

Pentru mai multe detalii a se vedea Regulamentul integral.

Intrarea în vigoare: 7 februarie 2019.


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership