Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

Centrul Avocatilor Mediatori organizeaza curs de formare a mediatorilor profesionisti
14.08.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Centrului Avocatilor Mediatori organizeaza in parteneriat cu HUMAN TOOLKIT, incepand cu 23 august, un curs de formare a mediatorilor profesionisti. Cursul este organizat in conformitate cu Legea 192/2006 si se va desfasura in Bucuresti, Bulevardul Dacia, numarul 29 , sectorul 1. La finalul cursului, participantii vor putea stapani tehnici de baza in mediere, vor putea identifica barierele de comunicare si vor putea contracara blocajele in comunicare, vor putea ajuta partile implicate in disputa sa genereze optiuni de solutionare a acesteia, vor cunoaste si analiza tehnici si tactici de mediere atat din prespectiva negociatorului cat si din perspectiva mediatorului si vor cunoaste modul de contracarare a acestora.

Cursul Formarea Mediatorilor Profesionisti este impartit in capitole informative cheie sau „sesiuni”, al caror scop este dezvoltarea unei anumite abilitati sau furnizarea anumitor informatii si cunostinte.

SUBIECTELE ABORDATE

1. Prezentarea programei de formare;
2. Teoria rezolvarii conflictelor;
3. Analiza conflictelor;
4. Teoria si practica medierii;
5. Procesul de mediere si tehnici;
6. Etica;
7. Abilitasi de comunicare;
8. Organizarea activitatii mediatorilor;
9. Negocierea;
a. Definitie si amploare
b. Alternativele negocierii
c. Fazele negocierii
d. Tactici in negociere si modul de aplicare in mediere
e. Tactici ”murdare” in negociere si modul de aplicare in mediere
f. Tehnici de negociere si modul de aplicare in mediere.

Examenul final va fi sustinut in maximum 30 de zile de la incheierea cursurilor, dupa care, fiecare dintre participanti va putea sa se autorizeze ca mediator profesionist si va putea practica profesia de mediator. Autorizarea de la Consiliul de Mediere se obtine daca ati promovat examenul final, daca aveti minimum 3 ani de vechime in munca si sunteti absolventi de studii superioare.

Procedura de evaluare

Pentru evaluarea participantilor se vor folosi urmatoarele metode:
– Exercitiul
– Observarea directa de catre formatori
– Autoevaluarea
La sfarsitul fiecarei zile, formatorii discuta cu participantii si completeaza raportul de activitate, care va include evaluarile din ziua respectiva, dar si actiunile pentru zilele urmatoare, in functie de concluziile la care s-a ajuns.

Perioada

Cursul se va desfasura in perioada 23 august– 6 septembrie 2009, intre orele 09 – 17.

Numarul de participanti este de minimum 15 persoane si maximum 24 persoane.

Persoana de contact Alina Gorghiu 0722.587.667 si alinagorghiu@yahoo.com

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti