Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

APADOR-CH susține protestul avocaților din oficiu
12.02.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 11 februarie 2019, Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki a anunțat că susține avocații din oficiu în demersul lor de a cere condiții decente de lucru. Consideră că în loc de majorarea bugetelor numeroaselor servicii de informaţii, mult mai util pentru societate ar fi realocarea unor sume din aceste bugete pentru asigurarea unor onorarii decente avocaţilor din oficiu, potrivit unui comunicat.

APADOR-CH îşi exprimă public solidaritatea faţă de protestul avocaţilor din Bucureşti şi din restul ţării cu privire la cuantumul derizoriu al onorariilor avocaţilor din oficiu. Deşi avocaţilor li se pretinde o prestaţie profesională exemplară, ei îşi desfăşoară activitatea în condiţii de multe ori improprii, fiind lipsiți de înlesnirile necesare pentru exercitarea profesiei (acces liber la dosar, lipsa unor locuri corespunzătoare şi a timpului rezonabil pentru studiul dosarelor), la care se adaugă, în cazul avocaţilor din oficiu, şi un onorariu derizoriu, demotivant.

APADOR-CH consideră că un factor de mare importanţă pentru creşterea calităţii apărării din oficiu, apărare de care beneficiază persoanele cu o stare materială precară, este stabilirea unor onorarii rezonabile care să asigure un câştig mediu lunar pe măsura importanţei sociale a activităţii pe care o desfăşoară avocaţii din oficiu.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti