Secţiuni » Life
Life

ARTMARK. Licitația unei selecții din colecția de artă Lucrezia şi Ion Pacea – 21 februarie 2019
12.02.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Life, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Licitația colecției Dr. Anamaria Roth și Dr. Edgar Nicolau de Artă Orientală Veche va avea loc în data de 21 februarie 2019, ora 20:30, la Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță.

Două importante colecții vor fi licitate în data de 21 februarie 2019 la Artmark: colecția unui cuplu de artiști și cea a unui cuplu de medici.

Unul dintre cei mai talentați artiști ai picturii române moderne, Ion Pacea și Lucrezia Pacea, soția sa, au lăsat în urmă, pe lângă opere excepționale, și o colecție unică de artă. În anii ’50, începerea unei colecții era un adevărat act de curaj, sacrificiu. În perioada în care proletarii din toate țările… se uneau, nu era un lucru comun să colecționezi icoane de secol XVIII și secol XIX, obiecte bisericești, xilogravuri de școală japoneză.

Ceva mai simplu a reprezentat achiziționarea operelor unor importanți artiști români, pe care familia Pacea i-a cunoscut și i-a îndrăgit: Dărăscu, Ciucurencu, Ressu, Catargi, Steriadi etc. De exemplu, Ion Pacea în vremea studenției se întâlnea adesea cu Pallady în Cișmigiu, unde acesta picta.

O colecție la fel de spectaculoasă prin loturile sale aparține familiei Dr. Edgar Nicolau. Obiectele scoase la licitație sunt o adevărată călătorie în timp. Astfel, un Permis de pescuit, redactat în cuneiforme, eliberat nu de către Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, ci de către autoritățile celei de-a treia dinastii Ur, în urmă cu 4.000 de ani, va fi scos la licitație la un preț de pornire de 1.000 €. La fel de rare sunt și cele două vase în manieră „Jun”, dinastia Ming (preț de pornire: 5.000 €, respectiv: 3.000 €).

Cele două licitații din seara de 21 februarie 2019 vor oferi participanților și alte surprize.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti