JURIDICE SELECTED
 
Print Friendly, PDF & Email

ARTMARK. Licitația unei selecții din colecția de artă Lucrezia şi Ion Pacea – 21 februarie 2019
12.02.2019 | JURIDICE.ro


Licitația colecției Dr. Anamaria Roth și Dr. Edgar Nicolau de Artă Orientală Veche va avea loc în data de 21 februarie 2019, ora 20:30, la Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță.

Două importante colecții vor fi licitate în data de 21 februarie 2019 la Artmark: colecția unui cuplu de artiști și cea a unui cuplu de medici.

Unul dintre cei mai talentați artiști ai picturii române moderne, Ion Pacea și Lucrezia Pacea, soția sa, au lăsat în urmă, pe lângă opere excepționale, și o colecție unică de artă. În anii ’50, începerea unei colecții era un adevărat act de curaj, sacrificiu. În perioada în care proletarii din toate țările… se uneau, nu era un lucru comun să colecționezi icoane de secol XVIII și secol XIX, obiecte bisericești, xilogravuri de școală japoneză.

Ceva mai simplu a reprezentat achiziționarea operelor unor importanți artiști români, pe care familia Pacea i-a cunoscut și i-a îndrăgit: Dărăscu, Ciucurencu, Ressu, Catargi, Steriadi etc. De exemplu, Ion Pacea în vremea studenției se întâlnea adesea cu Pallady în Cișmigiu, unde acesta picta.

O colecție la fel de spectaculoasă prin loturile sale aparține familiei Dr. Edgar Nicolau. Obiectele scoase la licitație sunt o adevărată călătorie în timp. Astfel, un Permis de pescuit, redactat în cuneiforme, eliberat nu de către Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, ci de către autoritățile celei de-a treia dinastii Ur, în urmă cu 4.000 de ani, va fi scos la licitație la un preț de pornire de 1.000 €. La fel de rare sunt și cele două vase în manieră „Jun”, dinastia Ming (preț de pornire: 5.000 €, respectiv: 3.000 €).

Cele două licitații din seara de 21 februarie 2019 vor oferi participanților și alte surprize.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate