Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Aprobarea Standardelor minime de calitate pentru serviciile sociale de tip familial destinate copiilor din sistemul de protecție specială
12.02.2019 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 103 din 11 februarie 2019 a fost publicat Ordinul nr. 26/2019 privind aprobarea Standardelor minime de calitate pentru serviciile sociale de tip familial destinate copiilor din sistemul de protecție specială.

Au fost aprobate Standardele minime de calitate pentru serviciile sociale de tip familial destinate copiilor din sistemul de protecție specială, definite conform prevederilor art. 121 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, aplicabile Serviciilor pentru copilul aflat în plasament la rude/familii/persoane, precum și la asistent maternal, cod 8790SF-C, potrivit Nomenclatorului serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015,  prevăzute în anexa*) care face parte integrantă din prezentul ordin.

Serviciile sociale sunt înființate, organizate, administrate și monitorizate de furnizori publici de servicii sociale reprezentați de direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului, denumite în continuare DGASPC, precum și de furnizori privați de servicii sociale reprezentați de organismele private autorizate prevăzute de lege, denumite în continuare OPA.

Standardele minime de calitate cuprind două secțiuni:
1. Secțiunea I – standardul minim de calitate este structurată după cum urmează:
a) module: denumire și numerotare cu cifre romane;
b) standarde: definire, rezultate așteptate și numerotare cu cifre arabe;
c) condiții/criterii ale fiecărui standard, corespunzătoare indicatorilor de proces: enunț, detaliere și numerotare compusă din litera S și cifre arabe corespunzătoare numărului standardului și numărului condiției/criteriului;
d) indicatori de monitorizare-Im, corespunzători indicatorilor de realizare: documente și modalități de evidențiere a respectării standardului.
2. Secțiunea a II-a cuprinde clarificări privind modalitatea de completare a fișei de autoevaluare – formular standard în care se înscriu de către solicitantul licenței de funcționare datele și punctajul estimat de acesta cu privire la gradul de îndeplinire a standardelor minime aferente procesului de acordare a serviciilor sociale.

Pentru mai multe detalii a se vedea anexele.

Intrarea în vigoare: 11 februarie 2019.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate