Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Aprobarea Standardelor minime de calitate pentru serviciile sociale de tip familial destinate copiilor din sistemul de protecție specială
12.02.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul familiei, Dreptul securitatii sociale, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 103 din 11 februarie 2019 a fost publicat Ordinul nr. 26/2019 privind aprobarea Standardelor minime de calitate pentru serviciile sociale de tip familial destinate copiilor din sistemul de protecție specială.

Au fost aprobate Standardele minime de calitate pentru serviciile sociale de tip familial destinate copiilor din sistemul de protecție specială, definite conform prevederilor art. 121 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, aplicabile Serviciilor pentru copilul aflat în plasament la rude/familii/persoane, precum și la asistent maternal, cod 8790SF-C, potrivit Nomenclatorului serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015,  prevăzute în anexa*) care face parte integrantă din prezentul ordin.

Serviciile sociale sunt înființate, organizate, administrate și monitorizate de furnizori publici de servicii sociale reprezentați de direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului, denumite în continuare DGASPC, precum și de furnizori privați de servicii sociale reprezentați de organismele private autorizate prevăzute de lege, denumite în continuare OPA.

Standardele minime de calitate cuprind două secțiuni:
1. Secțiunea I – standardul minim de calitate este structurată după cum urmează:
a) module: denumire și numerotare cu cifre romane;
b) standarde: definire, rezultate așteptate și numerotare cu cifre arabe;
c) condiții/criterii ale fiecărui standard, corespunzătoare indicatorilor de proces: enunț, detaliere și numerotare compusă din litera S și cifre arabe corespunzătoare numărului standardului și numărului condiției/criteriului;
d) indicatori de monitorizare-Im, corespunzători indicatorilor de realizare: documente și modalități de evidențiere a respectării standardului.
2. Secțiunea a II-a cuprinde clarificări privind modalitatea de completare a fișei de autoevaluare – formular standard în care se înscriu de către solicitantul licenței de funcționare datele și punctajul estimat de acesta cu privire la gradul de îndeplinire a standardelor minime aferente procesului de acordare a serviciilor sociale.

Pentru mai multe detalii a se vedea anexele.

Intrarea în vigoare: 11 februarie 2019.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti