Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti
BONDOC & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Ghidul privind concesiunile de lucrari publice si servicii
14.08.2009 | JURIDICE.ro, VASS Lawyers


In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 512 din data de 27 iulie 2009 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice nr. 1517/9574/2009 privind aprobarea Ghidului pentru implementarea proiectelor de concesiune de lucrari publice si servicii in Romania.

Ghidul cuprinde informatii privind pregatirea proiectelor, procedurile de atribuire, precum si metodologiile specifice relevante atat in etapa de pregatire, cat si in aceea de atribuire a unui contract de concesiune de lucrari publice sau de servicii. Mai mult, ofera informatii despre cerintele legale ce trebuie respectate in pregatirea si atribuirea acestor contracte, precum si o serie de elemente si sugestii practice.

Acest Ghid a fost dedicat exclusiv concesiunilor de lucrari publice si servicii, astfel cum sunt acestea definite in OUG nr. 34/2006 si HG nr. 71/2007. De asemenea, prevederile acestuia pot fi extinse la orice contracte care se supun prevederilor legislatiei nationale in domeniu, in cele mai diverse sectoare (ex. infrastructura rutiera, feroviara, portuara sau aeroportuara, salubrizarea localitatilor si iluminatul public, sanatatea, educatia, lucrarile publice, sistemul penitenciarelor).

Potrivit Ordinului, Ghidul poate fi utilizat atat de autoritatile contractante, cat si de operatorii economici, in vederea pregatirii si atribuirii contractelor de concesiune de lucrari publice si servicii. Totodata, are caracter de recomandare si constituie o prima editie care va fi revizuita periodic in functie de modificarile legislative si de feed-back-ul utilizatorilor.

In ceea ce priveste modalitatea prin care se poate intra in posesia Ghidului, acesta se distribuie gratuit tuturor celor interesati, atat in format hard-copy de la sediul Ministerului Finantelor Publice – Unitatea Centrala pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat, cat si in format electronic de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, sectiunea Parteneriat Public-Privat.

Pentru Juridice.ro, VASS Lawyers

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate