Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Ghidul privind concesiunile de lucrari publice si servicii


14 august 2009 | JURIDICE.ro, VASS Lawyers

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 512 din data de 27 iulie 2009 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice nr. 1517/9574/2009 privind aprobarea Ghidului pentru implementarea proiectelor de concesiune de lucrari publice si servicii in Romania.

Ghidul cuprinde informatii privind pregatirea proiectelor, procedurile de atribuire, precum si metodologiile specifice relevante atat in etapa de pregatire, cat si in aceea de atribuire a unui contract de concesiune de lucrari publice sau de servicii. Mai mult, ofera informatii despre cerintele legale ce trebuie respectate in pregatirea si atribuirea acestor contracte, precum si o serie de elemente si sugestii practice.

Acest Ghid a fost dedicat exclusiv concesiunilor de lucrari publice si servicii, astfel cum sunt acestea definite in OUG nr. 34/2006 si HG nr. 71/2007. De asemenea, prevederile acestuia pot fi extinse la orice contracte care se supun prevederilor legislatiei nationale in domeniu, in cele mai diverse sectoare (ex. infrastructura rutiera, feroviara, portuara sau aeroportuara, salubrizarea localitatilor si iluminatul public, sanatatea, educatia, lucrarile publice, sistemul penitenciarelor).

Potrivit Ordinului, Ghidul poate fi utilizat atat de autoritatile contractante, cat si de operatorii economici, in vederea pregatirii si atribuirii contractelor de concesiune de lucrari publice si servicii. Totodata, are caracter de recomandare si constituie o prima editie care va fi revizuita periodic in functie de modificarile legislative si de feed-back-ul utilizatorilor.

In ceea ce priveste modalitatea prin care se poate intra in posesia Ghidului, acesta se distribuie gratuit tuturor celor interesati, atat in format hard-copy de la sediul Ministerului Finantelor Publice – Unitatea Centrala pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat, cat si in format electronic de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, sectiunea Parteneriat Public-Privat.

Pentru Juridice.ro, VASS Lawyers

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică