Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Poziția Inspecției Judiciare ref. acuzațiile președintelui ICCJ
14.02.2019 | JURIDICE.ro


Inspecţia Judiciară a reacționat după ce preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătoarea Cristina Tarcea, a afirmat că acţiunea disciplinară exercitată pe numele său este „un abuz” şi că întreaga procedură disciplinară are un caracter politic, potrivit știripesurse.ro.

Alin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Inspecției Judiciare: „Punctul de vedere al Inspecției Judiciare a fost exprimat în acțiunea disciplinară din decembrie. De altfel, la acea dată, a fost emis un comunicat de presă în care au fost expuse pe scurt faptele, în limita Ghidului de comunicare, pentru care s-a decis exercitarea acțiunii disciplinare.

Nu sunt abilitat să exprim un punct de vedere cu privire la afirmațiile doamnei președinte Cristina Tarcea şi nici cu privire la înscrisurile pe care domnia sa le-a pus la dispoziția mass media.

Pot însă să vă asigur că Inspecţia Judiciară, prin inspectorii de caz, va susţine această acţiune disciplinară, aşa cum se întâmplă în toate celelalte cazuri, în faţa Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a CSM, singurul loc unde, în opinia noastră, ar trebui să se desfăşoare astfel de dezbateri.”

***

Miercuri, 13 februarie 2019, Cristina Tarcea, președinte ICCJ, a recuzat patru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii pe motiv de ostilitate și antepronunțare, în ceea ce privește acțiunea disciplinară declanșată de Inspecția Judiciară la adresa ei, potrivit ziare.com.

Este vorba despre recuzarea Liei Savonea, Evelinei Oprina, Nicoletei Ținț și Gabrielei Baltag.

***

Miercuri, 13 februarie 2019, Cristina Tarcea, președinte ICCJ, a declarat, înainte de a se prezenta în fața judecătorilor CSM pentru acțiunea disciplinară a Inspecției Judiciare, că se vorbește în spațiul public despre abuzuri, dar trebuie avute în vedere toate instituțiile care comit abuzuri, potrivit ziare.com.

Cristina Tarcea: „Doamne, vă mai aduceți aminte de declarațiile politice din luna august și septembrie când la ICCJ se refuză a se aplica legea? Vă mai aduceți aminte de interesul direct al președintelui Camerei Deputaților în organizarea completurilor de 5 judecători? De aceea, am spus că am multe declarații interesante de făcut despre o discuție pe care am avut-o cu presedintele CCR legat de decizia de constatare a conflictului de constituționalitate, despre o discuție la fel de interesantă cu domnul Ciorbea, dar toate la timpul lor. Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de 5 judecători, la foarte scurt timp după ce s-a pronunțat decizia prin care s-a constatat conflictul juridic de constituționalitate, singurul lucru pe care pot sa vi-l spun acum este că a fost o discuție în care am fost pusă să-mi țin telefonul în anticameră, iar discuția s-a purtat pe întuneric, atât de întuneric încât la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate