Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Curtea de Apel Craiova. Raportul de activitate pe anul 2018
15.02.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 15 februarie 2019, a avut loc în cadrul Adunării generale a judecătorilor Curţii de Apel Craiova prezentarea bilanţului activităţii desfăşurate în cursul anului 2018, cu participarea judecătorilor din circumscripţia curţii de apel, a preşedinţilor tribunalelor şi judecătoriilor arondate, potrivit unui comunicat semnat de jud. Ionel Grigorie.

La şedinţa de bilanţ au participat din partea Consiliului Superior al Magistraturii judecătorul Lia Savonea, Preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii şi, judecătorul Nicoleta Ţînţ, membrii aleşi şi Teodor Victor Alistar, reprezentant al societăţii civile, din partea Ministerului Justiţiei, ministrul secretar de stat, judecător Mariana Moţ, din partea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, procurorul Cătălin Marius Marinescu şi decanul al Baroului Dolj, avocat dr. Lucian Bernd Săuleanu.

Analiza activităţii desfăşurate de judecătorii Curţii de Apel Craiova în cursul anului 2018, a avut ca punct de plecare actul de justiţie desfăşurat în contextul economico-social şi legislativ actual, cu toate consecinţele pozitive, dar şi cu cele ce au determinat reale dificultăţi în gestionarea managementului administrativ judiciar.

Curtea de Apel Craiova şi instanţele din raza sa de competenţă au înregistrat la nivelul anului 2018 un număr de 190.410 dosare nou intrate, cumulând un rol total de 258.377 de cauze, în scădere comparativ cu anul 2017 cu 9 % (respectiv 26091 de cauze). Din acestea, au fost soluţionate un număr de 200.784 dosare, rezultând astfel o rata de soluţionare de 105,4%, aspect care ne plasează, Curtea de Apel Craiova, la gradul foarte eficient.

La finalul anului 2018, stocul a fost de 57.593 de cauze, mai mic faţă de anul anterior, când dosarele ramase nesoluţionate au atins un număr de 67.967.

În ceea ce priveşte cauzele aflate pe rolul Curţii de Apel Craiova, în anul 2018 a fost înregistrat un număr de 15.912 cauze nou intrate care, împreună cu stocul de 2990 dosare existent la 1 ianuarie 2018, au cumulat un volum total de 18.902 cauze. Din acest total, s-au soluţionat 15567 dosare, rămânând astfel la finele anului un stoc de 3.335 de cauze.

Curtea de Apel Craiova îşi păstrează locul doi în ierarhia curţilor de apel la nivel naţional, după Curtea de Apel Bucureşti, în ceea ce priveşte volumul de activitate, având o pondere de 8,6% din totalul dosarelor nou intrate pe rolul instanţelor similare din ţară.

La o schemă de 99 posturi de judecători (91,4 prezenta medie calculată conform raportului R02-JQ01) încărcătura pe judecător în anul 2018 a fost de 206,8 cauze raportat la volumul de activitate efectiv şi de 458 de cauze la volumul adiţionat.

Privită prin prisma agregării tuturor indicatorilor de performanţă, întreaga activitate judiciară a Curţii de Apel Craiova, se încadrează la gradul ”Foarte eficient”.

Şi sub acest aspect, ca şi în anii precedenţi, Curtea de Apel Craiova se situează, în ierarhia curţilor de apel, în categoria instanţelor al căror grad de performanţă este „Foarte Eficient”.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti