« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Acord provizoriu ref. propunerea de Regulament privind supravegherea pieței și conformitatea produselor
18.02.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 15 februarie 2019, Ministerul Economiei a anunțat că Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au ajuns la un acord provizoriu pentru propunerea de Regulament privind supravegherea pieței și conformitatea produselor, potrivit unui comunicat.

Prin acestă propunere de Regulament se întăresc prerogativele și responsabilitățile autorităților de supraveghere a pieței din statele membre, astfel încât să asigure introducerea pe piața europeană doar a produselor conforme cu cerințele legislației UE. În acest mod, pe lângă creșterea gradului de siguranță pentru utilizatori, operatorii economici vor beneficia de condiții de concurență loială.

Niculae Bădălău, ministrul economiei: „Produsele neconforme denaturează concurența și periclitează securitatea consumatorilor, atât persoane fizice, cât și juridice. Avem certitudinea că, prin prerogativele și responsabilitățile conferite de noul Regulament, autoritățile de supraveghere a pieței vor reuși, prin acțiunile consolidate de control, să asigure libera circulație a produselor conforme pe piața UE, protecția consumatorilor și condiții echitabile de concurență pentru operatorii economici.”

 
Secţiuni: Concurență, Content, Dreptul Uniunii Europene, Protecția consumatorilor | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD