Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Înregistrări video referitoare la viața privată vs. distribuire/divulgare. Infracțiune continuată
22.02.2019 | Andreea COMAN, Daniela NICULCEA

JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

Curtea de Apel București a admis apelul declarat de apelantul inculpat împotriva sentinței penale pronunțată în primă instanță, prin care inculpatul a fost condamnat sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de dispozițiile art. 226 alin. 2 Cod penal și a dispus încetarea procesului penal pe motiv că persoana vătămată și-a retras plângerea prealabilă. Pentru a dispune condamnarea sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violare a vieții private în formă continuată, prima instanță a reținut pe de o parte că, inculpatul, fără cunoștința persoanei vătămate, a înregistrat video consumarea unor acte sexuale pe care le-a avut cu aceasta, înregistrări pe care le-a stocat pe diferite suporturi optice, mai precis CD–uri, pe care le-a păstrat, iar pe de altă parte că, pe fondul neînțelegerilor existente între cei doi, inculpatul a distribuit ulterior mai multe copii ale acestor CD-uri în zone accesibile publicului, instanța de fond reținând că, fiecare faptă, în parte, îndeplinește conținutul constitutiv al aceleiași infracțiuni (având același mod de operare, respectiv divulgarea, fără drept, către alte persoane sau către public a acelorași înregistrări referitoare la viața privată a persoanei vătămate, înregistrări ce au fost suprinse într-o locuință/încăpere). De asemenea, instanța de fond a reținut că aspectele referitoare la o eventuală distribuire/divulgare a înregistrărilor realizate de inculpat (surprinzând ipostaze intime cu persoana vătămată) în mediul online, prin intermediul aplicației Facebook, nu pot fi luate în considerare, deși martorii audiați au susținut, în mod constant, și aceste aspecte, atâta timp cât prin rechizitoriu nu a fost învestită și cu o astfel de situație de fapt. (Curtea de Apel București, Secția a II-a penală, Decizia penală nr. 303/A din 6 martie 2018)

Av. Andreea Coman, Managing Associate SĂVESCU & ASOCIAȚII
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO