Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Concluziile intalnirii de la Cotroceni ref. salariile din Justitie
14.08.2009 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a continuat astazi, vineri, 14 august 2009, la Palatul Cotroceni, discutiile cu reprezentantii Justitiei si cei ai Guvernului in cadrul medierii solicitate de catre presedintele Consiliului Superior al Magistraturii si ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, intre puterea judecatoreasca si Guvern pe tema sporurilor salariale din sistemul judiciar.

Sursa citata mentioneaza ca „discutiile au privit atat problema sporurilor salariale restante acordate prin hotarari judecatoresti, cat si a celor prezente. In acelasi timp, Guvernul a informat reprezentantii CSM cu privire la situatia actuala a resurselor bugetului de stat. Reprezentantii Justitiei din cadrul CSM au insistat asupra necesitatii platii acestor sporuri si includerea lor in viitoarea grila de salarizare unitara, iar Guvernul, manifestand disponibilitate pentru dialog, a accentuat faptul ca in momentul de fata nu exista resursele financiare necesare acestor solicitari.

Ca varianta de rezolvare a problemelor in cauza, participantii au stabilit ca discutiile pot continua in vederea pregatirii noii legi a salarizarii din sectorul bugetar.

In cadrul intalnirii, pe langa problematica sporurilor salariale, reprezentantii CSM au ridicat si alte probleme semnalate de catre adunarile generale ale magistratilor, insa acestea nu au fost dezbatute astazi, ele urmand sa fie discutate dupa adoptarea legii salarizarii.”

Au fost prezenti in fata presedintelui Traian Basescu: presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreies, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Licu, domnii Anton Pandrea, Dan Lupascu si Liviu Dascalescu, membrii CSM, precum si ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Catalin Marian Predoiu, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea si secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Valentin Mocanu.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate