Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Normele metodologice de aplicare a Legii privind exercitarea profesiei de dietetician
18.02.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Lege 9, Monitorul Oficial al României, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 120 din data de 15 februarie 2019, au fost publicate Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Dieteticienilor din România, din 08.02.2019.

Colegiul Dieteticienilor din România avizează formările profesionale în nutriție și dietetică, realizate de entități furnizoare de formare profesională de profil, conform Procedurii specifice emise de Colegiul Dieteticienilor din România.

Perioada de practică în nutriție și dietetică, desfășurată după absolvirea studiilor în specializarea nutriție și dietetică, denumită în continuare stagiu, prevăzută de art. 5 alin. (4) lit. b) din Legea nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Dieteticienilor din România, denumită în continuare Lege, cuprinde un program de formare profesională organizat în 3 module astfel:
a) modulul clinic cu o durată de 650 de ore;
b) modulul administrativ cu o durată de 100 de ore;
c) modulul de sănătate publică sau comunitar cu o durată de 250 de ore.

Stagiul va fi organizat de Colegiul Dieteticienilor din România în colaborare cu instituțiile de învățământ superior de stat și particulare acreditate, care organizează programe de studii universitare în nutriție și dietetică, și instituțiile publice și private, inclusiv formele independente de exercitare a profesiei acreditate să desfășoare activități de nutriție și dietetică, sub supraveghere, pentru dieteticienii licențiați, cu respectarea prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior, cu modificările ulterioare.

Programa stagiului se stabilește de Colegiul Dieteticienilor din România în colaborare cu instituțiile de învățământ superior de stat și particulare acreditate care organizează programe de studii universitare în nutriție și dietetică cu avizul Ministerului Sănătății.

În conformitate cu prevederile art. 11 din Legea nr. 256/2015, stagiul în nutriție și dietetică se poate desfășura în cadrul:
a) formelor autonome de exercitare a profesiei de dietetician;
b) unităților sanitare publice și private;
c) altor instituții publice, operatori economici și organizații nonprofit din România sau din statele prevăzute la art. 4 lit. b) din Lege, care desfășoară activități în cel puțin unul dintre domeniile prevăzute la art. 10 din Lege.

Absolvirea stagiului este atestată pe baza documentelor prevăzute la art. 8 alin. (3) din Legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior, cu modificările ulterioare.

Colegiul Dieteticienilor din România colaborează cu toate instituțiile de învățământ superior de stat și particulare acreditate, care organizează programe de studii universitare în nutriție și dietetică, cu respectarea Nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare și a structurii instituțiilor de învățământ superior, aprobat conform prevederilor legale în vigoare.

Intrarea în vigoare: 15 februarie 2019.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti