Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Dreptul sanatatii, Flux informații, Monitorul Oficial al României, Noutăți legislative, Universitaria

Normele metodologice de aplicare a Legii privind exercitarea profesiei de dietetician

18 februarie 2019 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 120 din data de 15 februarie 2019, au fost publicate Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Dieteticienilor din România, din 08.02.2019.

Colegiul Dieteticienilor din România avizează formările profesionale în nutriție și dietetică, realizate de entități furnizoare de formare profesională de profil, conform Procedurii specifice emise de Colegiul Dieteticienilor din România.

Perioada de practică în nutriție și dietetică, desfășurată după absolvirea studiilor în specializarea nutriție și dietetică, denumită în continuare stagiu, prevăzută de art. 5 alin. (4) lit. b) din Legea nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Dieteticienilor din România, denumită în continuare Lege, cuprinde un program de formare profesională organizat în 3 module astfel:
a) modulul clinic cu o durată de 650 de ore;
b) modulul administrativ cu o durată de 100 de ore;
c) modulul de sănătate publică sau comunitar cu o durată de 250 de ore.

Stagiul va fi organizat de Colegiul Dieteticienilor din România în colaborare cu instituțiile de învățământ superior de stat și particulare acreditate, care organizează programe de studii universitare în nutriție și dietetică, și instituțiile publice și private, inclusiv formele independente de exercitare a profesiei acreditate să desfășoare activități de nutriție și dietetică, sub supraveghere, pentru dieteticienii licențiați, cu respectarea prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior, cu modificările ulterioare.

Programa stagiului se stabilește de Colegiul Dieteticienilor din România în colaborare cu instituțiile de învățământ superior de stat și particulare acreditate care organizează programe de studii universitare în nutriție și dietetică cu avizul Ministerului Sănătății.

În conformitate cu prevederile art. 11 din Legea nr. 256/2015, stagiul în nutriție și dietetică se poate desfășura în cadrul:
a) formelor autonome de exercitare a profesiei de dietetician;
b) unităților sanitare publice și private;
c) altor instituții publice, operatori economici și organizații nonprofit din România sau din statele prevăzute la art. 4 lit. b) din Lege, care desfășoară activități în cel puțin unul dintre domeniile prevăzute la art. 10 din Lege.

Absolvirea stagiului este atestată pe baza documentelor prevăzute la art. 8 alin. (3) din Legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior, cu modificările ulterioare.

Colegiul Dieteticienilor din România colaborează cu toate instituțiile de învățământ superior de stat și particulare acreditate, care organizează programe de studii universitare în nutriție și dietetică, cu respectarea Nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare și a structurii instituțiilor de învățământ superior, aprobat conform prevederilor legale în vigoare.

Intrarea în vigoare: 15 februarie 2019.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică