Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Avizul CESE ref. propunerea de directivă privind reutilizarea informațiilor din sectorul public


20 februarie 2019 | Elena ALBU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 62 din 15 februarie 2019, a fost publicat Avizul Comitetului Economic și Social European privind propunerea de directivă a Parlamentului European și a Consiliului privind reutilizarea informațiilor din sectorul public (reformare) și Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic și Social European și Comitetul Regiunilor „Către un spațiu european comun al datelor”.

Reutilizarea informațiilor din sectorul public contribuie la consolidarea economiei bazate pe date în UE și la promovarea dezvoltării societății și a bunăstării generale. CESE consideră că atât directiva, cât și îmbunătățirile și completările propuse sunt deosebit de importante pentru soluționarea chestiunilor de importanță majoră pentru întreaga societate, în contextul punerii în aplicare a Strategiei privind piața unică digitală.

CESE a evaluat coerența modificărilor prevăzute ale directivei cu obiectivele de îmbunătățire; salută, în general, propunerea de directivă revizuită a Comisiei și este convins că modificările propuse vor avea un efect benefic asupra obiectivelor generale de îmbunătățire. Cu toate acestea, Comitetul consideră că modificările propuse nu sunt suficiente pentru a aborda în mod eficace aspectele problematice.

CESE a analizat Comunicarea Comisiei „Către un spațiu european comun al datelor” și aprobă principiile și măsurile prevăzute, menite să faciliteze accesul întreprinderilor și sectorului public la date din diferite surse, sectoare economice și domenii de specialitate, precum și reutilizarea acestora.

Consilier juridic Elena Albu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii