Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

BUDUȘAN, ALBU ȘI ASOCIAȚII – partener principal JURIDICE.ro


22.02.2019 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicate profesioniști, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

BUDUȘAN, ALBU ȘI ASOCIAȚII a devenit partener principal JURIDICE.ro.

Urmare a unei colaborări fructuoase începută în anul 2005 între partenerii fondatori (Ovidiu Budușan, fost procuror, Gabriel Albu – avocat de business, într-o multinațională de avocatură și Alexandru Bâldea, fost head-legal al unui grup petrolier), în contextul organizării – la acea vreme – din ce în ce mai sofisticate a organelor judiciare specializate să investigheze diferite tipuri de infracțiuni complexe și grave (în particular, DNA și DIICOT), în anul 2008 s-a constituit BUDUȘAN, ALBU ȘI ASOCIAȚII (BAA), prima firmă de avocați dedicată preponderent cazuisticii de drept penal al afacerilor, contribuind la o evoluție majoră față de clasica practică a apărării penale existentă până în anii 2000. De la înființare, firma a fost implicată într-o vastă majoritate a cazuisticii importante de profil.

Decizia de a înființa o casă de avocatură specializată în dreptul penal al afacerilor a venit pe fondul observării inițierii unei cazuistici penale din ce în ce mai sofisticate, precum și a unei „inflații” evidente de reglementare penală din ce în ce mai complexă și imprevizibilă a statului, o creștere a numărului de fapte incriminate ca infracțiuni și a spețelor de acest tip. La acel moment, dreptul penal al afacerilor propriu-zis, astfel cum îl înțelegem astăzi, practic nu exista pe piața avocaturii din România, nu se practica la standardele actuale, fiind confundat mai degrabă cu dreptul penal clasic.

Acesta a fost, așadar, motivul principal al înființării firmei BAA, anume observarea mutațiilor extraordinare și accelerate din „piața dosarelor penale”, faptul că acestea deveneau din ce în ce mai de anvergură, mai complexe și vizau fenomene economice care nu mai fuseseră anterior atacate din punct de vedere penal. În această realitate, avocatura penală clasică nu mai era întotdeauna aptă să facă față volumului și complexității unei asemenea cazuistici.

O astfel de cazuistică necesită resurse complementare, ce includ penaliști “pur-sânge”, precum și avocați de business, cunoscători fini ai fenomenelor economice care fac obiectul anchetelor penale, respectiv experți în materiile extra-penale vizate de procesele penale declanșate (bancar, fiscal, comercial, administrativ, piață de capital etc.).

Activitatea principală a firmei de avocatură BUDUȘAN, ALBU ȘI ASOCIAȚII rezidă în administrarea integrată a cazurilor de drept penal al afacerilor, atât din perspectivă defensivă, cât și din perspectiva apărării drepturilor victimelor infracțiunilor, care urmăresc recuperarea de la persoanele vinovate sau persoanele chemate să răspundă potrivit legii civile pentru acțiunile ilicite ale acestora, a prejudiciilor suferite; respectiv, din perspectivă preventivă, pentru a identifica și, pe cât posibil, elimina riscurile de conflict cu legea penală care pot să apară în viața de afaceri a unor entități juridice.

În prezent BUDUȘAN, ALBU ȘI ASOCIAȚII a fost nominalizată, de 2 ori consecutiv, în categoria „Cea mai bună firmă de avocatură în practica white collar crime” de către prestigiosul top de specialitate The Legal 500.

În cei mai bine de 10 ani de practică, de la înființare și până în prezent, BUDUȘAN, ALBU ȘI ASOCIAȚII, a cărei echipă însumează peste 100 de ani de experiență profesională, a administrat peste 1.000 de cauze și clienți de profil, în care valoarea globală a sumelor în dispută depășește semnificativ 1 miliard de euro.

Astfel, BUDUȘAN, ALBU ȘI ASOCIAȚII a prestat servicii avocațiale în majoritatea cazurilor de renume, de corupție și criminalitate economică, în diferite ramuri economice.

Cazuistica firmei a vizat clienți reprezentând fonduri internaționale de investiții, furnizori de echipamente industriale, companii petroliere, naționale, regionale și globale, companii globale din domeniul infrastructurii și construcțiilor, companii globale din domeniul farmaceutic, companii de servicii publice, companii internaționale de consultanță, companii multinaționale și locale din industria alimentară, companii regionale de comunicații, companii regionale de investiții imobiliare, grupuri financiar-bancare europene și internaționale, companii locale și regionale din domeniul IT, dar și persoane cu poziții executive în mediul de afaceri și persoane expuse politic.

BUDUȘAN, ALBU ȘI ASOCIAȚII a asigurat servicii avocațiale atât în fața autorităților naționale, cât și în calitate de corespondent local în proceduri internaționale, derulate în fața International Centre for Settlement of Investment Disputes (ICSID), în cadrul investigațiilor Oficiului European Anti-Fraudă (OLAF) și corespondentului său român, DLAF, într-o multitudine de proceduri internaționale în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, precum și în proceduri de asistență judiciară internațională în materie penală, derulate în relație cu autorități din SUA, UK, Elveția, Cipru etc.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti