Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 


Print Friendly, PDF & Email

Proiectele de acte normative de pe ordinea de zi a Guvernului – 19 februarie 2019. UPDATE: Actele normative adoptate
20.02.2019 | JURIDICE.ro

20 februarie 2019: Marți, 19 februarie 2019, Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din data de 8 februarie 2019, potrivit unui comunicat.

I. ORDONANȚE DE URGENȚĂ
1. Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, republicată, cu modificările și compeltările ulterioare, precum și pentru modificarea art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
2. Ordonanță de Urgență privind unele măsuri petnru aplicarea Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European (EPPO).
3. Ordonanță de Urgență privind unele măsuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii, formarea profesională inițială a judecătorilor și procurorilor, examenul de absolvire a Institutului Național al Magistraturii, stagiul și examenul de capacitate al judecătorilor și procurorilor stagiari, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară și Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.
4. Ordonanță de Urgență privind stabilirea unor măsuri privind finanțarea investițiilor în turism și modificarea unor acte normative.

II. HOTĂRÂRI
1. Hotărâre pentru aprobarea Criteriilor şi a procedurii de acreditare a agenţiilor de intermediere între cererea şi oferta de muncă zilieră.
2. Hotărâre pentru aprobarea plăţii contribuţiei financiare voluntare a României pentru anul 2019 către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică-OCDE, în vederea finanţării proiectului ”Sistemul Comun de Transmitere a datelor” ce vizează protecţia şi confidenţialitatea datelor transmise de către ţările care implementează Standardul Comun de Raportare al OCDE.
3. Hotărâre privind darea în administrarea Curţii de Conturi a unui imobil situat în judeţul Galaţi, aflat în domeniul public al statului şi înscrierea acestuia în anexa nr. 33 la H.G. nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
4. Hotărâre privind acordarea cetăţeniei române domnului ”Bushbacher Philip John”.
5. Hotărâre privind acordarea cetăţeniei române domnului ”Rasulov Timur”.
6. Hotărâre pentru completarea art. 3 din anexa nr. 1, la Hotărârea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului ”Prima casă”.

III. MEMORANDUMURI
1. Memorandum cu tema: semnarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat din România şi Autoritatea Generală pentru Investiţii şi Zone Libere din Republica Arabă Egipt, în domeniul investiţiilor, promovării start-up-urilor şi antreprenoriatului.
2. Memorandum cu tema: semnarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat din România şi Ministerul Investiţiilor şi Cooperării Internaţionale din Republica Arabă Egipt, pentru promovarea cooperării în afaceri pe terţe pieţe.

IV. INFORMĂRI 
1. Informare referitoare la ordonanţele emise în temeiul Legii nr.4/2019 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.

***

19 februarie 2019: Luni, 18 februarie 2019, Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din data de 15 februarie 2019, potrivit unui comunicat.

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI
1. Proiecte de Hotărâre pentru aprobarea Criteriilor şi a procedurii de acreditare a agenţiilor de intermediere între cererea şi oferta de muncă zilieră.
Proiectul poate fi consultat aici.
2. Proiecte de Hotărâre pentru aprobarea plăţii contribuţiei financiare voluntare a României pentru anul 2019 către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică-OCDE, în vederea finanţării proiectului ”Sistemul Comun de Transmitere a datelor” ce vizează protecţia şi confidenţialitatea datelor transmise de către ţările care implementează Standardul Comun de Raportare al OCDE.
Proiectul poate fi consultat aici.
3. Proiecte de Hotărâre privind darea în administrarea Curţii de Conturi a unui imobil situat în judeţul Galaţi, aflat în domeniul public al statului şi înscrierea acestuia în anexa nr. 33 la H.G. nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
Proiectul poate fi consultat aici.
4. Proiecte de Hotărâre privind acordarea cetăţeniei române domnului ”Bushbacher Philip John”.
Proiectul poate fi consultat aici.
5. Proiecte de Hotărâre privind acordarea cetăţeniei române domnului ”Rasulov Timur”.
Proiectul poate fi consultat aici.

II. MEMORANDUMURI
1. Memorandum cu tema: semnarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat din România şi Autoritatea Generală pentru Investiţii şi Zone Libere din Republica Arabă Egipt, în domeniul investiţiilor, promovării start-up-urilor şi antreprenoriatului, în marja lucrărilor cele de-a III-a sesiuni a Comitetului mixt româno-egiptean de cooperare economică, ştiinţifică şi tehnică, Cairo, 26-28.02.2019.
Proiectul poate fi consultat aici.
2. Memorandum cu tema: semnarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat din România şi Ministerul Investiţiilor şi Cooperării Internaţionale din Republica Arabă Egipt, pentru promovarea cooperării în afaceri pe terţe pieţe în marja lucrărilor cele de-a III-a sesiuni a Comitetului mixt românoegiptean de cooperare economică, ştiinţifică şi tehnică, Cairo, 26-28.02.2019.
Proiectul poate fi consultat aici.

III. INFORMĂRI
1. Informare referitoare la ordonanţele emise în temeiul Legii nr.4/2019 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.
Proiectul poate fi consultat aici.

Proiectele de acte normative și documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor  din cadrul ședinței Guvernului României.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.