Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Consilier judetean. ANI sesizeaza Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures pentru fals in declaratii (declaratia de avere)
16.08.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala de Integritate, in baza prevederilor Legii nr. 144/2007, republicata, a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarșirea de catre domnul ORBAN LASZLO LEVENTE, Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Mures, a infracțiunii de fals in declarații, prevazuta și pedepsita de art. 292 Cod Penal.

Potrivit unui comunicat al Agentiei, „Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca domnul ORBAN LASZLO LEVENTE nu a completat si depus in termenul prevazut de art. 44, alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicata, declaratiile de avere si de interese aferente anului 2007, in consecinta, acesta a fost sanctionat contraventional cu o amenda in cuantum de 500 Lei.

In temeiul legii nr. 144/2007, republicata, prin care se precizeaza faptul ca alesii locali sunt obligati sa-si depuna declaratii de avere si de interese, s-a procedat la verificarea respectarii dispozitiilor legale privind completarea si depunerea declaratiilor de avere si de interese.

Procedura de instiintare, asa cum este prevazuta de Legea nr. 144/2007, republicata, a fost indeplinita in baza mandatului postal (cu confirmare de primire), din data de 23.02.2009, prin care domnul ORBAN LASZLO LEVENTE a fost informat despre declansarea procedurii de verificare a respectarii dispozitiilor legale privind completarea si depunerea declaratiilor de avere si de interese, precum si cu privire la drepturile sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare.

In urma analizarii datelor si informatiilor primite de la institutiile abilitate si a compararii acestora cu datele mentionate in declaratiile de avere si de interese completate si depuse de catre domnul ORBAN LASZLO LEVENTE, au rezultat urmatoarele:

1. in declaratia de avere, la titlul VII: „Venituri ale declarantului si ale membrilor sai de familie, realizate in ultimul an fiscal incheiat” (potrivit art. 41 din Legea 571/2003 – Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare), domnul ORBAN LASZLO LEVENTE nu a mentionat veniturile din salarii realizate in anul 2007:

– la S.C. Cons Oll S.R.L., in valoare de 956 RON;

– la S.C. Util Cons S.R.L., in valoare de 956 RON;

– la S.C. ACD Proiect S.R.L., in valoare de 6.960 RON;

2. in declaratia de interese, la titlul II: „Calitatea de membru in organele de conducere, administrare si control al societatilor comerciale, regiilor autonome, companiilor/societati nationale, institutiilor de credit, grupurilor de interes economic, asociatiilor sau fundatiilor sau a altor organizatii neguvernamentale”, domnul ORBAN LASZLO LEVENTE nu a mentionat calitatea pe care o detine, si anume, „administrator” in cadrul societatii comerciale DELICAT GASTRO S.R.L.

Aceste aspecte constituie indicii temeinice privind savarșirea de catre domnul Orban Laszlo Levente a infracțiunii de fals in declarații, prevazuta și pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Mures.

Activitatea de verificare a averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor este supusa controlului judecatoresc. Agentia isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, impartialitatii, independentei, celeritatii, dreptului la aparare si bunei administrari.

Verificarile au fost suspendate pana la soluționarea cauzei de catre organul judiciar.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.