Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Curtea de Apel București a anulat ordinul de revocare din DNA a Mihaielei Moraru Iorga


20 februarie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Sistemul judiciar

Marți, 19 februarie 2019, Curtea de Apel București a dispus anularea ordinului semnat de Laura Codruța Kovesi prin care s-a dispus revocarea Mihaielei Iorga Moraru din funcția de procuror la Direcția Națională Anticorupție, însă judecătorii nu au fost de acord cu plata unor daune morale, potrivit portal.just.ro.

Pe 5 iulie 2017, Laura Codruța Kovesi a semnat un ordin prin care Mihaiela Moraru Iorga a fost revocată din funcția de procuror DNA, decizia fiind avizată favorabil de către CSM. Ulterior, în noiembrie 2017, Mihaiela Moraru Iorga a acționat-o în judecată pe Laura Codruța Kovesi, căreia îi cerea despăgubiri de 10.000 de euro pentru perioada de după revocarea din DNA.

În cererea de chemare în judecată, Mihaiela Iorga Moraru reclama faptul că asupra ei au fost făcute presiuni de ordin moral și emoțional de către Laura Kovesi și Marius Iacob, adjunctul procurorului-șef al DNA. Pe 8 februarie 2018, DNA anunța că Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale). Mihaiela Moraru Iorga era acuzataă că a desfășurat activități de anchetă în afara cadrului legal, în paralel cu urmarirea penală derulata de procurorii DIICOT într-un dosar care îl viza pe omul de afaceri Florian Walter.

Mihaiela Moraru Iorga este acum procuror la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, după promovarea concursului desfășurat în perioada 22 noiembrie 2018 – 15 februarie 2019.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică