Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel București a anulat ordinul de revocare din DNA a Mihaielei Moraru Iorga
20.02.2019 | JURIDICE.ro

Marți, 19 februarie 2019, Curtea de Apel București a dispus anularea ordinului semnat de Laura Codruța Kovesi prin care s-a dispus revocarea Mihaielei Iorga Moraru din funcția de procuror la Direcția Națională Anticorupție, însă judecătorii nu au fost de acord cu plata unor daune morale, potrivit portal.just.ro.

Pe 5 iulie 2017, Laura Codruța Kovesi a semnat un ordin prin care Mihaiela Moraru Iorga a fost revocată din funcția de procuror DNA, decizia fiind avizată favorabil de către CSM. Ulterior, în noiembrie 2017, Mihaiela Moraru Iorga a acționat-o în judecată pe Laura Codruța Kovesi, căreia îi cerea despăgubiri de 10.000 de euro pentru perioada de după revocarea din DNA.

În cererea de chemare în judecată, Mihaiela Iorga Moraru reclama faptul că asupra ei au fost făcute presiuni de ordin moral și emoțional de către Laura Kovesi și Marius Iacob, adjunctul procurorului-șef al DNA. Pe 8 februarie 2018, DNA anunța că Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale). Mihaiela Moraru Iorga era acuzataă că a desfășurat activități de anchetă în afara cadrului legal, în paralel cu urmarirea penală derulata de procurorii DIICOT într-un dosar care îl viza pe omul de afaceri Florian Walter.

Mihaiela Moraru Iorga este acum procuror la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, după promovarea concursului desfășurat în perioada 22 noiembrie 2018 – 15 februarie 2019.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.