Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Actele semnate de o persoană care nu mai avea calitatea de director nu constituie erori materiale


21 februarie 2019 | Cornelia DĂROI

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Cornelia Dăroi

Cornelia Dăroi

Curtea de Apel București a hotărât că nu poate fi primită contestația în anulare atunci când se invocă stabilirea eronată a situației de fapt sau aprecierea probelor, întrucât eroarea nu ar fi nici în această situație una materială, ci ar privi judecata însăși. Pentru verificarea erorilor materiale, nu trebuie să fie necesară reexaminarea fondului cauzei ori reaprecierea materialului probator administrat. În accepțiunea contestatorilor, erorile materiale săvârșite de instanța de control judiciar, respectiv lipsa dovezii plății drepturilor salariale pretinse de contestatoare și depunerea la dosarul cauzei a unor înscrisuri semnate de o persoană care nu mai avea calitatea de director, vizează de fapt modul de apreciere a probelor, nefiind simple erori materiale, de ordin formal, în sensul art. 503 alin. 2 pct. 2  din Codul de procedură civilă. Altfel spus, contestația în anulare nu poate fi primită atunci când ceea ce se critică este însuși raționamentul judiciar al instanței de control judiciar, în aprecierea probatorului administrat și interpretarea prevederilor legale incidente, întrucât, acceptând contrariul, s-ar ajunge la judecarea din nou a aceleiași căi de atac, ceea ce nu este admisibil, legea nedeschizând calea apelului la apel. (Decizia civilă nr. 3004/2018 din 27 iunie 2018, pronunțată de Secția a 3004/2018 VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă)

Cornelia Dăroi

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii