Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Flux informații, Monitorul Oficial al României, Noutăți legislative

Metodologia de alocare a fondurilor bugetare destinate subvențiilor cămine-cantine pentru instituțiile de învățământ superior de stat

20 februarie 2019 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 131 din data de 19 februarie 2019, a fost publicată Ordinul nr. 3130/2019 pentru aprobarea Metodologiei de alocare a fondurilor bugetare destinate subvențiilor cămine-cantine pentru instituțiile de învățământ superior de stat din România.

Ministerul Educației Naționale (MEN) alocă instituțiilor de învățământ superior de stat din România fonduri în vederea subvenționării cheltuielilor de întreținere a căminelor și cantinelor universitare, în conformitate cu art. 205 alin. (12) – (15) din Legea educației naționale nr. 1/2011.

Sumele stabilite pentru finanțarea căminelor și cantinelor provenite de la bugetul MEN sunt evidențiate distinct în contractul complementar al instituțiilor de învățământ superior. În contract este specificat numărul de unități de subvenție, denumite în continuare „studenți echivalenți unitari (SEU) subvenționați de la bugetul de stat”, pentru cămine – cantine.

Contractele complementare pentru alocarea de fonduri bugetare sunt supuse controlului periodic efectuat de MEN și Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS).

Toate fondurile destinate pentru subvenționarea, de la bugetul de stat, a cheltuielilor pentru cămine – cantine sunt considerate venituri proprii.

Fondurile pentru cămine – cantine se referă la cheltuielile de funcționare, cuprinzând cheltuieli de personal, cu utilități, materii prime și consumabile, dar și la cheltuielile de întreținere curentă a acestora, inclusiv cheltuieli cu obiecte de inventar.

Sumele atribuite fiecărei universități pentru subvenționarea cheltuielilor pentru cămine – cantine se alocă proporțional cu numărul de unități de subvenție (studenți echivalenți unitari) pentru cămine – cantine ale universității. Numărul de studenți echivalenți unitari pentru cămine – cantine ai unei universități se determină prin ponderarea numărului de studenți finanțați de la bugetul de stat (cazați în cămine) ai acesteia cu coeficienții de echivalare corespunzători categoriilor de studenți, coeficienții de cost corespunzători infrastructurii pentru cămine și coeficientul corespunzător capacității cantinelor administrate de universitate.

Intrarea în vigoare: 19 februarie 2019.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică