Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Metodologia de alocare a fondurilor bugetare destinate subvențiilor cămine-cantine pentru instituțiile de învățământ superior de stat
20.02.2019 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 131 din data de 19 februarie 2019, a fost publicată Ordinul nr. 3130/2019 pentru aprobarea Metodologiei de alocare a fondurilor bugetare destinate subvențiilor cămine-cantine pentru instituțiile de învățământ superior de stat din România.

Ministerul Educației Naționale (MEN) alocă instituțiilor de învățământ superior de stat din România fonduri în vederea subvenționării cheltuielilor de întreținere a căminelor și cantinelor universitare, în conformitate cu art. 205 alin. (12) – (15) din Legea educației naționale nr. 1/2011.

Sumele stabilite pentru finanțarea căminelor și cantinelor provenite de la bugetul MEN sunt evidențiate distinct în contractul complementar al instituțiilor de învățământ superior. În contract este specificat numărul de unități de subvenție, denumite în continuare „studenți echivalenți unitari (SEU) subvenționați de la bugetul de stat”, pentru cămine – cantine.

Contractele complementare pentru alocarea de fonduri bugetare sunt supuse controlului periodic efectuat de MEN și Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS).

Toate fondurile destinate pentru subvenționarea, de la bugetul de stat, a cheltuielilor pentru cămine – cantine sunt considerate venituri proprii.

Fondurile pentru cămine – cantine se referă la cheltuielile de funcționare, cuprinzând cheltuieli de personal, cu utilități, materii prime și consumabile, dar și la cheltuielile de întreținere curentă a acestora, inclusiv cheltuieli cu obiecte de inventar.

Sumele atribuite fiecărei universități pentru subvenționarea cheltuielilor pentru cămine – cantine se alocă proporțional cu numărul de unități de subvenție (studenți echivalenți unitari) pentru cămine – cantine ale universității. Numărul de studenți echivalenți unitari pentru cămine – cantine ai unei universități se determină prin ponderarea numărului de studenți finanțați de la bugetul de stat (cazați în cămine) ai acesteia cu coeficienții de echivalare corespunzători categoriilor de studenți, coeficienții de cost corespunzători infrastructurii pentru cămine și coeficientul corespunzător capacității cantinelor administrate de universitate.

Intrarea în vigoare: 19 februarie 2019.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.