Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Curtea de Apel Brașov. Raportul de activitate pentru anul 2018
21.02.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 20 februarie 2019, a avut loc, la sediul Curţii de Apel Braşov, prezentarea Bilanţului activităţii desfăşurate pe anul 2018 la nivelul acestei instanţe, dezbătut în cadrul Adunării generale a judecătorilor, cu participarea magistraţilor judecători ai Curţii de Apel Braşov şi ai preşedinţilor de instanţe din raza de competenţă a curţii de apel, potrivit unui comunicat, semnat de jud. Răzvan Cosmin Dicu.

La şedinţa de bilanţ au participat preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Lia Savonea şi judecătorul Nicoleta Ţînţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Anul 2018 a reprezentat pentru sistemul judiciar continuarea procesului de reformă, scopul urmărit fiind acela de îmbunătăţire continuă a calităţii actului de justiţie. Rezultatele reflectate de bilanţ sunt expresia contribuţiei magistraţilor, a fiecărui angajat din cadrul instanţelor în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, iar analiza realizată permite evaluarea rezultatelor obținute și valorificarea acestora mai ales pentru a identifica deficiențele și modalitățile de remediere.

1. Volumul de activitate

Pentru anul 2018, volumul total de activitate la nivelul Curții de Apel Braşov în ansamblul ei este reprezentat de 110723 dosare, din care 31359 au fost reportate din anul anterior (stoc), iar 79374 au fost înregistrate în cursul anului; din acest total, au fost soluţionate 82774 dosare, astfel încât anul 2018 s-a încheiat cu un stoc de 27949 dosare.

În ceea ce priveşte activitatea proprie a Curţii de Apel Braşov, anul 2018 a debutat cu un stoc de 1984 dosare. În cursul anului s-au înregistrat 6192 cauze noi, iar din totalul dosarelor rulate –8176– au fost soluționate 6644, rămânând la 31.12.2017 un stoc de 1532 dosare.

Indicele general de operativitate al Curţii în ansamblul ei, incluzând şi toate instanţele din raza de competenţă, se situează la 76,73%, în creştere faţă de anul precedent.

Indicele de operativitate pentru instanţa Curtea de Apel Braşov a fost de 83,03%.

2. Curtea de Apel a achiziţionat în anul 2016 un server în vederea implementării unor aplicații de tip web, cu acces securizat din partea părților din dosare.

În anul 2017, la Curtea de Apel Braşov s-a reuşit implementarea Aplicaţiei „transmitere date în sistem securizat” (TDS), iar în anul 2018 acesta a devenit funcţional.

Implementarea acestor aplicaţii se încadrează în acțiunile care au ca obiectiv realizarea conceptului de dosar electronic, fiind vorba despre:
– expedierea actelor de procedură în format electronic la nivelul Curții de  Apel Brașov;
– aplicația Info dosar – Fișă dosar, care oferă afișarea din internet a unor informații privind dosarele înregistrate la nivelul Curții de Apel Brașov, precum și vizualizarea în integralitatea lor a documentelor emise de instanță și editate în Ecris și a celor depuse la dosar și atașate în sistemul Ecris.

Activitatea desfăşurată în cadrul Curţii de Apel Braşov şi al instanţelor din circumscripţie a fost una susţinută, constantă şi de calitate, astfel încât rezultatele obţinute au fost superioare celor din anii anteriori, fapt ce ne situează, din perspectiva indicatorilor de performanţă, în categoria instanţelor foarte eficiente.

Creşterea calităţii activităţilor desfăşurate de judecători şi personalul auxiliar, continuarea pregătirii profesionale, reducerea duratei de soluţionare a cauzelor, precum şi optimizarea folosirii resurselor umane și îmbunătăţirea comunicării interne şi externe constituie în continuare priorităţile actualei echipe manageriale pentru anul 2019.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti