Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Curtea de Apel Pitești. Fraudă informatică. Paliere de operare


22 februarie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Cyberlaw, Drept penal, Flux informații, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, SELECTED

Alina Gaja

Curtea de Apel Pitești a decis că se încadrează în infracțiunea de fraudă informatică (art. 249 Cod Penal) următoarea modalitate de operare a unui grup infracțional organizat: pe primul palier, se aflau cei care, introducând sau modificând date informatice, vindeau prin intermediul site-urilor comerciale, bunuri pe care în realitate nu le dețineau  fiind denumiți în argou „lansatori” și care erau destinatarii finali ai banilor pe care îi obțineau; al doilea palier, îl reprezentau participanții al căror rol era de a deschide conturi în străinătate, conturi recomandate victimelor pentru a vira banii reprezentând contravaloarea produselor pe care doreau să le achiziționeze; un alt palier îl reprezentau participanții al căror rol era de a dobândi și deține bunuri, cunoscând că provin din săvârșirea de infracțiuni, respectiv de a sprijini pe cei care aveau controlul on-line al conturilor palierului doi pentru a transfera astfel de bunuri, din conturile deschise în străinătate, în conturi pe care le deschideau în România pe numele lor, cunoscând că bunurile respective provin din infracțiuni, în scopul disimulării originii lor ilicite. (Decizia penală nr. 1140/A din 7 decembrie 2018, pronunțată de Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie a Curții de Apel Pitești)

Alina Gaja
Masterand Facultatea de Drept, Universitatea din București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică